Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2018. 20:12h.

Estocada de Puigdemont i Torra al PDECAT

Tret de sortida a la Crida Nacional per la República

Estocada de Puigdemont i Torra al PDECAT

Mas va donar el relleu a Puigdemont el 9 de gener del 2016

El moviment que planteja l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont anomenat Crida Nacional per la República s'ha presentat avui a l'Ateneu Barcelonès per ser una "eina d'acció política que pugui participar en totes i cadascuna de les cites electorals que es produeixin fins a la plena instauració de la República".

En la presentació de la nova plataforma política, que neix per fer efectiu el mandat de l'1-O de forma transversal i per avançar cap a la independència, han participat el president de la Generalitat, Quim Torra i l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. El nou moviment independentista ha demanat "unir estratègies i esforços, fer-ho des de la generositat i la pluralitat, renunciant a personalismes o a les estratègies de part". El delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell i la diputada de JxCat, Gemma Geis, que també han participat en l'esdeveniment, han sigut els encarregats de donar a conèixer el manifest fundacional de la Crida Nacional per la República.

Carles Puigdemont, que ha participat per videoconferència, ha explicat que els "ingredients vàlids i necessaris" d'aquest moviment han de ser la "transversalitat social i territorial", avançant sense preguntar "per l'origen ni per la llengua".

Puigdemont ha considerat que ha de ser un moviment "ideològicament plural", ja que "hem après de l'1-O que érem més forts si érem capaços de fer-ho des de la pluralitat ideològica". L'expresident de la Generalitat ha afirmat que "la persistència i el manteniment de la posició han estat claus per mantenir la idea de victòria i l'esperança de República" durant els darrers nou mesos i ha valorat que "hem fet possible que parlem de república en termes d'esperança i que es parli del 155 en termes de vergonya".

"El 155 ha quedat orfe de pare i mare, hi ha alguns grups que s'avergonyeixen. La majoria dels autors del 155 han d'abaixar el cap, en canvi nosaltres podem adreçar-nos en termes d'esperança" ha manifestat durant la seva intervenció.

El president de la Generalitat, Quim Torra, que no ha pogut assistir a l'acte, ha afirmat mitjançant un vídeo que la Crida Nacional per la República "beu de referèndum de l'1-O" i ha demanat que "tinguem la força dels vots, la força de la gent per tirar endavant el projecte democràtic i pacífic republicà". Torra ha defensat avançar cap a la República perquè "la independència és una causa justa i perquè només fent efectiva la República catalana tindrem el futur que somiem pel nostre país".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#30 joan, manresa, 18/07/2018 - 17:22

tinu.)las úniques paraules sensates las varem poguer llegir ,días passats al President Sr.Torra..,--"Si ,axis seguim..,puc convocar eleccions abans del 27 d'Octubre.--""Dons miri President..,ya tarde.CAT,necesita nova consulta..,necesita clarificar el seu moment.,i no valen jocs de paraules..,d'axó en sabem un munt.No juguem mes amb els catalans

#29 joan, manresa, 18/07/2018 - 17:16

tinu.)Lo que comença malament acaba malament...,i el PDECAT,va nexer..,tort..,per dir-ho d'alguna manera..,tots odien a CDC..,i no parlem d'ERC....,la historia es la que es..., i no la que voldriem que fos...,el Sr.Puigdemont..,tindrà tots els drets que es vulgui..,pro els temps corren tant d'apresa ..,que no tenim ya ni un día certer..,(con

#28 joan, manresa, 18/07/2018 - 17:07

El Casal,obrint la seva pàntalleta des de Moro-L'andina.---Uig..!!!!,el procés..,i a sobre la república....,cosses molt serioses...,are sí,de veritat,poca broma.Molta crida..,!!moltes crides..¡¡¡¡Pro algú sa pensat ,lo que realment vol el poble Català..?? Que vol CAT..??No val fer joc de mans..!! I fer sortir dades d'un moment eufòric..!

#27 OVNI, ELX, 17/07/2018 - 13:34

"Lo que los fascistas odian por encima de todo es la inteligencia"

Miguel de Unamuno

#27.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/07/2018 - 18:10

Por eso os comportáis de forma tan estúpida y tenéis a Pilar Latrola como ídolo.

#26 OVNI, ELX, 17/07/2018 - 11:37

«Si no hubiera sido presidente del Barça no estaría en la cárcel»

Sandro Rosell a «El Mundo»

#26.1 Purria Separata, Mollerussa, 17/07/2018 - 12:57

"Si tuviese ruedas, sería una bicicleta."

Anónimo