Publicitat
Política · 24 d'Abril de 2011. 10:25h.

ETA avisa: "la independència tindrà un camí difícil i dur"

En un nou comunicat no parlen de deixar definitivament les armes

ETA avisa: "la independència tindrà un camí difícil i dur"

Membres d'ETA, durant una entrevista amb Gara, en una imatge d'arxiu

L'organització terrorista ETA, en un comunicat publicat pel diari Gara amb motiu de la celebració de l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria Basca), aposta per la independència i la constitució d'un "Estat basc" i avisa que "el camí serà llarg, difícil i dur", donada la dimensió de l'aposta.

Segons ETA, "la independència, crear un Estat basc, és l'única opció per aconseguir la llibertat per complet". L'organització terrorista considera que "en els últims mesos s'està obrint una nova era" per a Euskadi i opina que "en la base dels passos que s'estan donant hi ha el repte de passar de tenir la porta de la llibertat oberta a travessar".

Aposta, en aquest sentit, per "passar de la situació d'opressió actual a una situació democràtica-diu-basada en la territorialitat d'Euskal Herria i en el dret a decidir".

L'organització terrorista advoca per aconseguir-ho per donar "la paraula al poble, en igualtat d'oportunitats, i amb l'adhesió de la majoria, amb la perspectiva d'arribar a la independència".

ETA conclou el seu comunicat saludant als que han recuperat la llibertat recentment "després de llargs empresonaments", segons ell, "lluitadors bascos que han estat exemple per a diferents generacions".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Alan, Barcelona, 27/04/2011 - 10:41

Pregunto yo. Si tantas gans de revolucion tienen por uqe no se van a las montañas y montan la resistencia. Antes lo hacian y aqui está la prueba!
http://www.youtube.com/watch?v=363UMWPOQ58

#3 Ciudadanista, Barcelona, 24/04/2011 - 23:06

Estos individuos no tienen derecho a ir por ahí abriendo nuevas eras y predicando su nacionalismo con la pistola en la mano. Su sitio está en la cárcel, pagando por sus fechorías. Nada más.

#2 joan, manresa, 24/04/2011 - 18:15

El Casal obre la seba paradeta desde Morolandina.--Senyors ,rés de nou sota el sol,pro amb els tocs de violencia seva ,ni la vostra ni la nostra no arribará mai.Sa de ser mes inteligent i mes valent,hem de tensar la corda ,Vostés per una banda i naltres per altre,pro pacificament i mirant Europa

#1 Sebastià Dalmau, Barcelona, 24/04/2011 - 17:10

Així dons, aquests assesins de l'ETA, deuen haver estudiat en uns escola de pagament, com a mínim, per arribar a aquesta conclusió.
Mare de Deu, estic rodejat d'imbècils!!