Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2008. 14:01h.

ETA mata un empresari de la 'Y' ferroviària basca

És un directiu de l'empresa constructora Altuna i Uría

ETA mata un empresari de la 'Y' ferroviària basca

Esquema de la " Y " ferroviària basca

Una persona ha estat tirotejada per ETA i ha mort a la localitat guipuscoana d'Azpeitia, quan es trobava en un vehicle després de sortir de l'empresa constructora Altuna y Uría, segons ha informat l'Associació d'Ajuda en Carretera (DYA). La persona tirotejada és Ignacio Uría, un dels responsables de l'empresa constructora Altuna y Uría, que es dirigia pel que sembla al restaurant Kiruri, al qual acudia diàriament per jugar a les cartes. L'home atacat no portava escorta quan acudeix a aquest restaurant, ubicat en un lloc molt pròxim a les oficines de l'empresa Altuna y Uría, que participa en la construcció del traçat de la Y ferroviària basca, obra amenaçada per ETA.

La Y basca és un projecte ferroviari per unir les tres capitals de província basques entre si, amb Madrid i França a través del tren d'alta velocitat. Com ja ocorregués amb la central nuclear de Lemoniz, el pantà d'Itoiz o l'autovia de Leizaran, l'esquerra abertzale ha fet crides freqüents perquè els seus militants lluitin per frenar les obres perquè "desestructura Euskal Herria" i "augmenta la dependència econòmica amb Espanya". Ha estat objecte de múltiples atacs de violència de carrer i ara per part directa d'ETA.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Gallina Pelada (piteu), piteu, 04/12/2008 - 14:17

Aquí els únics que estan contents i ho celebren amb les seves "intimitats" són totes les cúpules del PP i PSOE. Que farien o que dirien si no existis ETA? Es retroalimenten, uns sense els altres no són res!!!

#25 Arnau, Matadepera, 04/12/2008 - 00:11

Un dia d´aquets es posible que alg?teixi les consecuencies de la intolerancia de ciutadans, amb el mateix resultat. Terrorisme pur calculat

#24 sulfuro sulfuro, Barcelona, 04/12/2008 - 00:01

Esto es lo que saben hacer los gentiles amigos de Galeusca.
El sueño de la razón produce monstruos y el nacionalismo radical también.

#23 Pere, Cat, 03/12/2008 - 22:09

I perque?
Era necessari?

#22 Ramon, Barcelona, 03/12/2008 - 21:59

PNV responsable. Si de verdad quisieran ETA hubiera desaparecido hace muchos años. Pero les va bien para tener atemorizada a la mitad de la población.