Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2009. 17:50h.

ETA s'apropa al Rei

Els etarres han col·locat a Calvià dos cotxes amb bombes lapa

ETA s'apropa al Rei

Imatge d'arxiu del rei Juan Carlos a Mallorca

L'atemptat d'ETA a prop d'una caserna de la Guàrdia Civil a Palmanova, municipi de Calvià, que ha causat la mort de dos guàrdies civils, implica que l'organització etarra ha pogut actuar en una illa on ja es troba part de la família reial espanyola. La caserna està a uns deu quilòmetres del palau de Marivent, on estiuegen els membres de la família reial. I poc després de l'atemptat, s'ha localitzat una segona bomba adossada en un cotxe patrulla d'una altra caserna de Palmanova. Els artificiers han intentat desactivar-la, però finalment han optat per fer-la explotar amb una detonació controlada. Abans de l'explosió s'han desallotjat els veïns de la rodalia. Segons sembla, el cotxe patrulla, un Nissan Patrol, feia un mes que estava aparcat al mateix lloc.

Les infantes Cristina i Elena, juntament amb els seus fills, ja estan al palau, i està previst que el rei Joan Carles Joan Carles i la reina Sofia arribin el dissabte. Tanmateix, la Reina va viatjar a Palma dimarts passat acompanyada de la seva germana Irene per visitar durant unes hores a les infantes.

D'altra banda, ETA ha demostrat que és capaç d'actuar en una illa, amb les dificutats que aquest fet implica, a l'hora de la sortida de l'escamot. Les primeres dades indiquen que el vehicle dels dos agents portava adossada una bomba lapa, que va ser activada a distància perquè fes explosió.

Aquest fet demostra que no es tracta d'un explosiu col·locat fa temps que ha esclatat ara, sinó que els etarres han actuat sobre el terreny aquest mateix dijous. Al respecte, el ministeri de l'Interior ha ordenat el tancament del port i l'aeroport de Mallorca per evitar la fugida dels integrants de l'escamot.

També cal tenir en compte que l'illa està sota una vigilància reforçada precisament per la presència dels membres de la família reial, una situació que igualment dificulta encara més l'actuació d'un escamot d'ETA.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Ramon, Sants-Barcelona, 31/07/2009 - 14:49

Xavier, a través de tus insultos queda latente tu clara tendencia pacifista. Siento decepcionarte, no soy del 20% que vota ERC, soy del 80% restante, y aunque te decepcione otra vez, con "vosotros" no estamos. Repito, que te vaya bien, suerte.

#39 Francesc, Badalona, 31/07/2009 - 14:17

Xavier Sunyer (Palmanova). Doncs t'en dic 2: Txèquia i Eslovàquia i Montenegro. Independents SENSE violència. Què valenta és la ignorància.

#38 Xavier Sunyer, Palmanova, 31/07/2009 - 14:15

Gelabert no me hagas reir: una paliza no es igual a dos asesinatos. Algo habrían hecho. O no conoces a los rusos

#37 Xavier Sunyer, Palmanova, 31/07/2009 - 14:11

No ramón, tú no condenas a ETA tú desarías que triunfara contra la España a la que odiáis el 20 % de catalanes que votan ERC. Menos mal que el otro 80 % está con nosotros y contra vosotros. Y yo jure bandera, no lo olvides

#36 Xavier Sunyer, Palmanova, 31/07/2009 - 14:07

El muy probado independentista y nacionalista d elos PP CC Carod Rovira pactando con ETA en lugar de condenarla y alejarse de ella ¿no os suena?¿soy yo el único con memoria?