Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2009. 15:50h.

Etarra condemnada per l'assassinat d'un 'mosso'

Va morir a Roses en un atemptat d'ETA

Etarra condemnada per l'assassinat d'un 'mosso'

Imatge de Santos Santamaría en un memorial dels Mossos d'Esquadra

L'etarra Ainhoa Mujika ha estat condemnada a 67 anys de presó per per l'assassinat del mosso d'esquadra Santos Santamaría, que va morir el 17 de març de 2001 a conseqüència d'un atemptat d'ETA a Roses, segons un comunicat difós per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes. S'indica que "aquesta sentència adquireix especial rellevància, en tractar-se no d'una autora material, sinó de la terrorista que va indicar l'objectiu i va facilitar els mitjans materials per a la realització del crim terrorista". Per aquest mateix atemptat està recorreguda davant del Tribunal Suprem la sentència absolutòria d'Olarra Guridi. S'afegeix que l'associació "està satisfeta per la condemna, tant dels autors materials en el seu moment, com d'Ainhoa Mújika".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Ramon, Lleida, 07/02/2009 - 12:38

El que va ser vergonyos van ser els insults de la premsa fatxa de Madrid al asesinat del Mosso. S'en foteien la chusma espanyolota. Va morir per defensar als catalans, 67 anys em sembla poc.

#3 Gombau, Vidrà, 06/02/2009 - 23:31

Ramón de les olives (Barcelona)Si un policia mor en el seu lloc de travall, dona la vida x defensar els nostres drets.Si un xófer mor atropellat x un tío begut o un paleta cau de la bastida per manca de previsió del empresari no mereixen el mateix tracte?

#2 Ricard, Rellinars, 06/02/2009 - 23:10

Amic, company, mai t'oblidarem!!

Ni oblit ni perdó, 67 anys? encara es queden curt per tal com va quedar la seva xicota i la seva família.

#1 Ramon de les olives, Barcelona, 06/02/2009 - 16:52

Trobo que 67 anys de presó per aquesta asistent d'assassins és massa poc. Però la llei és la llei. Màxim quan el mort era una persona que va donar la seva vida (el bé més preciat) en l'exercici de la tasca de defensar els nostres drets.