Publicitat
Política · 3 de Juny de 2022. 11:38h.

EUA vol enviar refugiats centreamericans a Espanya

Biden pretén que Sánchez accepti acollir un "número simbòlic, però significatiu"

EUA vol enviar refugiats centreamericans a Espanya

Els Estats Units planegen enviar refugiats del continent americà a Espanya, segons la web nord-americana Axios. L'administració de Joe Biden espera que el Govern de Pedro Sánchez accepti la proposta i així anunciar la setmana que ve l'acord durant la Cimera de les Amèriques, la reunió dels caps de govern del continent a Los Angeles.

S'espera que el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, viatgi la setmana que ve a Los Angeles per participar com a convidat a la cimera. Les pretensions de Joe Biden arriben en un moment en què la frontera sud dels Estats Units amb Mèxic viu un augment històric d'arribada d'immigrants que busquen asil.

Segons ha revelat Axios, l'administració estatunidenca espera que Espanya aculli un "nombre simbòlic, però significatiu" de refugiats dins-americans. La negociació també inclou que el Govern de Sánchez "dupliqui o tripliqui el nombre de treballadors temporals de Centreamèrica que rep actualment a través d'un programa laboral d'immigració".

D'altra banda, els EUA també busquen que el Canadà augmenti el nombre de refugiats que accepta actualment. Els plans de l'administració de Biden arriben en un moment en què Europa ha vist augmentat el flux de refugiats arran de la invasió a Ucraïna. Països com el Regne Unit tenen previst resituar persones sol·licitants d'asil a Ruanda.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#28 LoisA, Tabarnia, 04/06/2022 - 11:37

No tengo claro este asunto, porque creo que lo que quieren los que están en la frontera mexicana es llegar a USA, no venir a España. El asunto es que PS dirá que ok, pero luego mandará a las familias a las CCAA que no tienen recursos para esto ni tampoco se los proveerá el gobierno central.

#27 LoisA, Tabarnia, 04/06/2022 - 11:35

PS dirá que sí. Está como loco por una foto con Joe Biden, y que le conceda un encuentro en privado, inmortalizado con una foto previa al encuentro. Por fin PS va a tener lo que quiere...a cambio de claro. No podemos hacernos cargo de las personas que vienen con el flujo de pateras que siguen llegando, y ahora...

#26 Agenda 2030 per tremolar, Gironès monamour, 04/06/2022 - 11:09

Ens trobem als inicis d'una conspiraciò de nivell mundial que ens amaguen per por a una reacció natural de la gent: Es tracta de capgirar la societat occidental cap a una nova era, anorreant les llibertats i les oportunitats de la gent normal amb el poder en mans de quatre privilegiats i llur aagents encoverts de la classe política. Aviat ho veurem

#25 Kropotkin, Bic, 04/06/2022 - 08:03

Con Aragonés, Sanchez y Biden, el mundo puede estar tranquilo... Jua, jua, jua,...

#24 Neferu, Barcelona, 03/06/2022 - 19:55

No me lo puedo creer. ¡XD, que Sanchez es capaz de aceptar sin hacer ningún intercambio: Africanos por centro americanos.!!