Publicitat

La CUP veu l’alliberament de Puigdemont com una “victòria republicana”

Eufòria indepe

L’independentisme ha celebrat la decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat sota fiança l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i han instat a l’Estat espanyol a arxivar la “causa política que s’ha obert contra el Govern”. Així ho ha manifestat el vicepresident del Parlament, Josep Costa, qui ha afegit que “aquest procediment no s’aguanta des d’un punt de vista d’estàndards jurídics i democràtics europeus”.

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha subratllat “el gran contrast entre una justícia europea que aplica el dret, escolta i decideix, i una justícia espanyola on sembla que tot està decidit”. De la seva banda, la coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, ha destacat que “la justícia alemanya vegi clara la desproporció i irracionalitat dels delictes que s’investiguen als polítics catalans”.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha declarat que la posada en llibertat de l’expresident és “un nou revés a la justícia espanyola, que torna a quedar en evidència i fa palès que és arbitrària i que respon només a la voluntat repressiva de l’Estat”. El diputat republicà al Congrés dels diputats, Joan Tardà, ha reblat a twitter: “quina patacada que s’acaben de fotre!”.

La CUP ha manifestat que “un cop més es demostra que l'estat funciona com un aparell repressiu de part en funció de la ideologia”. El diputat de la formació antisistema, Carles Riera, ha assegurat al seu compte de twitter que “l’alliberament de Puigdemont a Alemanya és una victòria republicana, confirmem-la ja investint-lo president”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 La Pepita del Raval, Cadaques, 08/04/2018 - 21:28

Los naZionalistas independentistas protegidos en el Cuarto Reich alemán. Llarena tiene que retirar la euroorden y procesar a estos delincuentes por rebeldia.
Y España no aceptar ninguna euroorden que venga de Alemania.

#5 Saprissa , Sants , 06/04/2018 - 15:28

La alegría va por barrios...

#4 Protágoras, bcn.España, 06/04/2018 - 09:09

Pues va a ser que no. Un tribunal Alemán ha validado el golpe de Estado pero si creen que los jueces españoles van a hacer lo mismo están muy equivocados. Alemania acabó con la República en el pasado, pero nos les vamos a permitir que terminen con la democracia.

#3 Toni, Tabarnia, 06/04/2018 - 08:35

Genial! Es la mejor noticia que podíamos recibir los catalanes no independentistas. Ahora en su momento de gran euforia cometerán otra de sus locuras y Cataluña estará más cerca de convertirse en el Ulster del Mediterráneo.

#2 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 06/04/2018 - 03:11

Jo ja tinc l´esmoquin i les sabates angleses dels dies de les independencies sense gluten llestos esperant que tornin a proclamar la Republica de Puigdemont amb la Go Pro con.nectada no sigui cas que em torni a pasar com l´ultima vegada pq en els 8 segons de gloria no vaig tenir temps ni per cantar la primera estrofa de la Santa Espina

Quin estres