Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2016. 13:16h.

EUiA fa una crida a "repensar" el procés

Demanen “fer-lo per tots els catalans i catalanes”

EUiA fa una crida a "repensar" el procés

Imatge de l'acte

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha defensat que En Comú Podem ha de liderar el procés català, però un procés que “volem repensar-lo i fer-lo per tots els catalans i catalanes”, alhora que ha mantingut que “amb el referèndum no és suficient”.

“No ens afegirem a un procés dissenyat només per uns actors polítics, que es fa petit”, ha assegurat, i ha expressat el seu desig perquè ERC i la CUP s’afegeixin a aquest procés més ampli. “ERC i la CUP han de triar, o la Catalunya dels casinos, o la Catalunya popular que vol representar En Comú Podem”, ha sentenciat.

Nuet ha valorat el resultat electoral a Catalunya de forma “positiva, perquè hem guanyat les eleccions per segona vegada”, i malgrat reconèixer que “les expectatives a l’Estat eren d’un resultat millor”, ha posat en valor els 71 diputats, 16 senadors i 5 milions de vots aconseguits, que “ens donen un missatge de que tenim una base político-electoral molt potent”.

El Consell Nacional d’EUiA ha aprovat la resolució de valoració dels resultats de les eleccions del 26-J, on s’assegura que “hi ha escons suficients al nou Congrés per evitar que Rajoy torni a ser President, i posar en marxa els canvis socials, democràtics i institucionals que la majoria social reclama”.

El Consell Nacional d’avui ha aprovat també el document de la 7a Assemblea d’EUiA, que se celebrarà els propers 29 i 30 d’octubre. El text incideix en la necessitat de bastir un nou subjecte polític català “plural ideològicament, de funcionament radicalment democràtic i agermanat fraternalment amb projectes transformadors a Espanya i Europa”.

“Comencem a proposar perquè ja estem en temps de descompte, necessitem que això sigui operatiu i que el bon resultat que tinguem a Catalunya el puguem fixar en un nou espai polític ben organitzat, representatiu, mobilitzador i capaç de guanyar les eleccions al Parlament en el moment que es convoquin”, ha conclòs.


Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 cap gros, palamos, 04/07/2016 - 06:53

Jo nomes vull un estat q funcioni, transparent i que lluiti contrala corrupcio i el frau i q el sistema autonomic faci la seva evolucio natural a un sistema federal basat en la lleialtat mutua, referendums, prusseessuuss, duis, ruis....m en cagoipixo....

#5 Casper, Bcn, 03/07/2016 - 20:31

El "prucés" señores de EUiA deberían de meterlo en una lata, enlatarlo y enviarlo para Caracas y dejar de estar mareando la perdiz con esta solfa, aburre. ¿Es que no hay un puto intelectual en nuestra izquierda comunista regional que no esté hasta los huevos de este anacronismo?.

#4 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 03/07/2016 - 08:25

L'unic procés que us interesa es el procés per consolidar la poltrona al Ajuntament de BCN.....Amos hombre.!!!.On s'ha vist un partit d'esquerra i nacionalista...i per aixó us vau separar de ICV.???..però si sou cónics!!!!

#3 BEJÓTA, BCN, 02/07/2016 - 22:03

El unic pruses que tendreu es com el de Burgos als etarras. Sou comunista anarco rojs que atenteu contra la unitat de España y est es traicio
CATALUÑA SERA POR LOS SIGLOS DE LOS SIGLOS ESPAÑOLA

#2 pers, tortosa, 02/07/2016 - 20:43

Esta gente de EUiA siempre construyendo palabras huecas,con tal de mantener el chiringuito.Un partido de izquierdas ha de ser primero de todo,radicalmente democrático y dar la batalla en los territorios con figuras locales potentes