Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2021. 17:17h.

EUiA passa plana a l'etapa Nuet

Nova direcció després que el llavors coordinador general es passés a Esquerra

EUiA passa plana a l'etapa Nuet

Esquerra Unida de Catalunya ha culminat la seva Assemblea Constituent amb l'elecció de Núria Lozano, regidora a l'Hospitalet de Llobregat, i Eduard Navarro, secretari general del PSUC Viu i exregidor a Sabadell, com a nous coordinadors del partit.

En les seves intervencions per a tancar l'Assemblea, Navarro ha dit que EUCat té el repte de seguir sumant i de donar-se a conèixer com a esquerra transformadora. D'altra banda, Lozano ha assenyalat que EUCat ha de posar al centre "el republicanisme real com a garantia de la igualtat d'oportunitats i de drets per a tota la ciutadania, i de la fraternitat de tots els pobles de l'Estat espanyol".

Els 168 delegats d'EUCat han aprovat també el document polític amb un 93% a favor i els estatuts amb un 97%, en ambdós casos sense cap vot en contra. En aquests documents, Esquerra Unida aposta pel projecte federal amb Izquierda Unida, reafirma el seu compromís amb Catalunya En Comú i fixa com a grans objectius polítics l'assoliment d'una "República federal plurinacional", la construcció d'una societat "feminista, ecologista i solidària" i avançar cap a un nou model econòmic i productiu "per a millorar les condicions materials de vida de la classe treballadora".

EUiA passa així pàgina de l'etapa de Joan Josep Nuet, que el juny de 2019 va anunciar que renunciava al seu càrrec en la direcció d'EUiA i abandonava la seva militància en el partit a través d'una carta adreçada a la militància i als òrgans de direcció d'EUiA després de passar-se a ERC per anar a les eleccions generals del 28-A de 2019.

El que va ser el coordinador general d'EUiA i membre de la Mesa del Parlament va passar-se a ERC l'any 2019. La marxa de Nuet a ERC va provocar també un cisma a Comunistes de Catalunya, un partit integrat a EUiA i que encara liderava el mateix Nuet quan va prendre la decisió d'anar-se'n amb els republicans.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Tirant, Bcn, 11/04/2021 - 21:03

Quina foto ... Quina estampa més patètica i anacrònica tots amb el puny en alt i flanquejats per la bandera de la fracassada 2ª República ... Trist, penós ...

#3 Luigi., Barcino, 11/04/2021 - 20:36

Los comunistas viven como Dios en los paises capitalistas.
En los paises comunistas no hay Dios que pueda vivir.

#2 manu, dijon france, 11/04/2021 - 19:30

waouh qué banda de pingüinos todo es bueno para ganar dinero fácilmente en catálogna falta más que el club de la pluma en el culo

#1 Masias , Mis posaderas , 11/04/2021 - 19:05

A mi esas poses con el puño en alto me recuerdan a esos gatos de purpurina tan horribles que tienen en las tiendas de los chinos