Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2010. 16:25h.

EUiA s'oposa al copagament

Dies després que la consellera Geli digués que és "un debat pendent"

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha anunciat que les reflexions de la jornada ‘Salut i determinants socials a Europa’ es recolliran en una declaració que es difondrà a les institucions catalanes i europees, tenint com a base que “la salut és un dret i no una mercaderia”.

Així, Miralles ha deixat ben clar que EUiA rebutja “qualsevol plantejament de copagament sanitari, tant a Catalunya com a la UE” i ha explicat que la declaració de la jornada que s’aprovarà aquesta tarda demanarà que “davant qualsevol mesura laboral, de sanitària, de serveis, mediambiental s’estudii l’impacte sobre la salut, perquè volem una societat i una Europa saludables”.

Les declaracions de Miralles es produeixen després que dimarts passat, en la roda de premsa posterior al consell de Govern, la consellera de Salut, Marina Geli, admetés que el copagament "és un debat pendent". El Govern va aprovar aquell dia la incorporació de 60.000 noves persones al sistema sanitari que s'havien quedat de facto fora d'aquest dret. Principalment es tracta de professionals liberals (arquitectes, advocats, periodistes, metges, enginyers, etc.) i membres de congregacions religioses. EUiA també rebutjava de ple la reforma de l'impost de successions.

El coordinador general de Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Miralles
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 01/03/2010 - 11:30

La sanitat está desbordada,es imposible mantenir el nivell assolit sense un copagament,axó ya u tenim clar.Lo que no aceptem és,arribar aquets punt, per una sobrecarga de cartillas.Sr.Miralles,es un dret sí,pro compartit.Acabarem pagant sempre els mat

#8 Tharrats, manlleu, 28/02/2010 - 23:09

És una llàstima que el nivell dels comentaris sigui tan baix i simplista..
El copagament No es una bona mesura perquè castiga al qui té menys renta. Com s ha de finançar? doncs mitjançant els impostos. Quants països del nord dEuropa l apliquen?

#7 El Capitán Trueno, Barcelona, 28/02/2010 - 17:47

A este comunista más le valdría condenar los crímenes de sus amigos los Castro, los tiranos del Caribe

#6 josepxicot, barcelona, 28/02/2010 - 12:21

On jo crec que ès necessari el copago,ès
a les urgències,on van a parar un munt
de gent sobretot els caps de setmana a
visitar-se sense ser un cas d´urgéncia,
van perquè durant la setmana treballant
al negre.Sí el copago a les urgències.

#5 Alexia, Manlleu, 28/02/2010 - 08:15

Com que els d\'EUiA s\'opossen a tot, crec que és arrubat el moment d\'enviar-los al lloc que més s\'adiu amb la seua actitud, l\'oposició, i que no en surtin mai més.