Publicitat
Política · 17 de Juny de 2011. 13:33h.

Eurodiputats creuen que "ara és l'hora" del català

Lliuren a de Gispert un manifest pel reconeixement a l'Unió Europea

Eurodiputats creuen que "ara és l'hora" del català

Eurodiputats catalans, amb De Gispert

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV-EUiA) han lliurat a la presidenta, Núria de Gispert, el manifest a favor de l’oficialitat del català a la Unió Europea, impulsat per tots ells i per l’eurodiputada Maria Badia (PSC), que no hi ha pogut assistir.

El manifest demana al govern espanyol que "sol·liciti l’oficialitat del català" a les negociacions d’adhesió de Croàcia a la Unió Europea i “defensi els drets de ciutadania dels catalans amb la mateixa intensitat que els de la resta d’habitants de l’estat”.

El manifest, titulat ‘És l’hora de l’oficialitat del català a la UE’, denuncia que el català és “la tretzena llengua amb més parlants de la Unió i, malgrat això, no és oficial”, situació que els impulsors del text qualifiquen de “preocupant” i de “dèficit democràtic”, per la qual cosa demanen al govern espanyol que defensi els drets dels catalanoparlants, que, afirmen, ara té una “ocasió immillorable” amb la negociació d’adhesió de Croàcia a la Unió.

Els eurodiputats  expliquen, a més, que l’oficialitat del català “és el que correspon en estricta aplicació del tractat de la Unió Europea en matèria de diversitat cultural i lingüística”, i creuen que és una “responsabilitat ineludible dels que pretenem apropar la Unió als ciutadans catalans”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Kropotkin, Vic, 17/06/2011 - 17:59

Si, esto es lo que nos sacará del pozo en donde estamos metidos. 600,000 catalanes en paro encontraran trabajo como filologos subvencionados. Adelante, catalanistas, llevadnos hacia el paraiso prometido.

#2 Jaume Casaldàliga, -, 17/06/2011 - 14:22

On és la eurodiputada socialista, Maria Badia? potser no vol sortir a la foto?

#1 Francesc, Barcelona, 17/06/2011 - 13:59

Endavant! Sí, senyor.