Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2012. 17:14h.

Eurodiputats denuncien "l'intent del Govern espanyol de suprimir la immersió"

CiU, PSC, ICV i ERC reclamen una renunió amb la comissària de Multilingüisme de la CE

Eurodiputats denuncien "l'intent del Govern espanyol de suprimir la immersió"

Romeva, Badia, Tremosa i Sedó, en una foto d'arxiu

Els eurodiputats de CiU, PSC, ICV i ERC han signat una carta adreçada a la comissària de Multilingüisme de la Comissió Europea on han denunciat "l'intent del Govern espanyol de suprimir la immersió lingüísticia" al model educatiu català.

Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Quintana (en representació d'ERC) han demanat una reunió amb Androulla Vasiliou per exposar-li personalment el que consideren "un atac frontal a la unitat civil del poble català".

Aquest grup d'eurodiputats han remarcat que la proposta del ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, "posa en risc un model d'èxit i cohesió social". També té "com a objectiu la segregació de la llengua catalana de la formació bàsica que tots els alumnes han de tenir", a banda de "relegar la llengua catalana a matèria d'especialitat".

Els electes catalans a l'Eurocambra -tots menys els del PP- han recordat que aquesta mateixa institució "va votar el 24 de març del 2009 l'informe Multilingüism: a nasset for Europe and a shared commitment, que definia el sistema català com l'eina més eficaç per promoure el multilingüisme".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 contribuyente, Santo Domingo, 06/12/2012 - 13:48

¿Y le dicen en esa carta que hay séis sentencias incumplidas, referente a la lengua?...seguro que no

#10 spanish, Madrdi, 06/12/2012 - 09:05

jajajajajjajajajaja Sedo ? que estas en el PPE el partido de Wert y Vidal Quadras mira como rie se cachondea porque sabe que esto ahora mola pero luego votan a Vidal Quadras jajajjaja

#9 DLM, Barcelona-España, 05/12/2012 - 20:16

Pero en qué puñetas trabajan éstos elementos con el dinero que se llevan? Alguien tendría que evaluar a qué dedican su tiempo y si se justifica el pastón que nos cuestan.

#9.1 kimet, bcn, 06/12/2012 - 00:22

Sip, "aquestos" Romeva i Tremosa son especialment actius, els pots seguir al twitter, en canvi els del psoe o PP ja veuràs com no fan res... mai.

#8 Kropotkin, Vic, 05/12/2012 - 19:38

El Gobierno español es tremendo. Quiere eliminar la imposición de la inmersión en catalán. ¡Que malos que son! Con lo bonito es que te obliguen a hacer las cosas porque si. Si es que le quitan todo el interes a esto de las dictaduras.

#7 Joan R., Lleida, 05/12/2012 - 19:24

Toda mi familia y yo somos votantes socialistas del PSOE-PSC de toda la vida, pero esto ya es el colmo, Se acabó hacer el primo.
A partir de ahora tanto yo como todos mis familiares votaremos C's Ciutadans.