Publicitat

Els liberals europeus expulsen el PDECAT

Europa ens mira

L'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) ha aprovat aquest dissabte expulsar a l'PDeCAT pels casos de corrupció en què es va veure implicada la formació amb la seva marca anterior, Convergència Democràtica de Catalunya.

"Amb una majoria de dos terços dels vots emesos, el Consell ha pres la decisió d'expulsar a l'PDeCAT de la pertinença al partit ALDE, amb efecte immediat", han anunciat els liberals europeus en un comunicat.

La decisió s'ha formalitzat en un Consell extraordinari celebrat a Brussel·les. A la reunió han acudit més d'una vintena de delegacions del total de 47 partits membres amb què compta ALDE, entre ells dos representants del PDeCAT.

"Aquesta decisió no implica cap posició del partit ALDE sobre assumptes polítics interns a Espanya", afegeix el comunicat dels liberals europeus, en un intent per desvincular l'expulsió del desafiament secessionista a Catalunya.

El PDECAt, en un comunicat, afirmen que l'expulsió "aquesta motivada per una campanya d'assetjament per part del partit de Ciutadans, iniciada des que va ingressar a ALDE Party i motivada pel compromís de l'PDECAT amb el dret d'autodeterminació de Catalunya, el seu indepedència , els drets humans, la llibertat d'expressió i els valors cívics".
 
"Ciutadans és avui el principal partit de l'ALDE, en nombre de càrrecs electes i aportació econòmica, i ha abusat d'aquest paper davant l'actitud timorata dels dirigents de ALDE, que han traït així el principis fundacionals del partit", afegeixen.

També asseguren que "el procés de desafiliació de ALDE ha experimentat una sèrie d'irregularitats i falta de garanties que han deixat el PDECAT en situació d'indefensió".

"El bureau de ALDE, instigat per Ciutadans, ha comprat un relat sobre corrupció com a excusa perquè no es podia permetre que es visualitzés que accepta que es castigui el PDECAT per la seva postura política, perfectament compatible amb els principis liberals, que en cap cas neguen el dret a l'autodeterminació ", afegeixen.

També es desmarquen de la corrupció perque "el PDECAT és un partit nou, no és responsable més que dels seus fets i no ho és dels fets d'altres, per propers que hagin estat en el passat".

"És ALDE qui ha traït i s'ha venut. No és ja el partit en el qual el PDECAT es va incorporar, i per tant l'abandona sense cap recança. Un partit que es planteja incorporar a les seves files als euroescèptics italians, per exemple, no podria en cap cap ser el nostre ", afegeix.

"Tampoc un partit que silencia la denúncia d'Amnistia Internacional sobre la situació de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i mira cap a un altre costat amb els presos polítics i els exiliats catalans, alguns dels quals té ben a prop i que eren membres de ALDE", conclou.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#27 Graupera, Vielha, 28/10/2018 - 14:47

Una altra vegada. Nou fracàs internacional.

#27.1 Daniel, Barcelona, 28/10/2018 - 17:21

Són tan maldestres que acusen Espanya de antidemocràtica, corrupta i amb presos polítics. I no s'adonen que en dir això, estan dient que Europa és antidemocràtica, corrupta i té presos polítics, perquè Espanya es Europa. I després s'estranyen que els facin fora i quni ningú els rebi... Ai Catalunya, que gent tan ufana i tan superba et gove

#26 Rogeli, Tornabous, 28/10/2018 - 13:42

A la fucking rue!!!!
A la puta calle !!!! por corruptos y ladrones.
........y pensar que estos mismos corruptos y ladrones son los que mandan en Catadisney ...que incluye Tv3% y las del conde y los mossos.

#25 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 28/10/2018 - 13:19

Pdecat .... Convergencia .... Junts per tot y Ahora ...La Crida son los PUTOS AMOS pueden hacer lo que les dalga del pijo....tienen cantudad de birregos detras cimo buena secta ....cuyo jefe C. Pujol se descojona.

#24 Kropotkin, Vic, 28/10/2018 - 00:24

El inclito Tremosa es realmente eficiente y eficaz. Todo un hallazgo. Lo deberían premiar con la Consejeria de Chapuzas exteriores... Jua, jua, jua,...

#23 Tom, Barcelona, 27/10/2018 - 21:48

Por fin, ya era hora!! Me pregunto como han podido aguantar al chalado del tremosa tanto tiempo??
Están solos y cada vez más aislados...