Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2011. 13:58h.

Europa insta Espanya a modificar l'impost de successions

"Imposen més càrrega fiscal als no residents i als actius situats a l’estranger"

Europa insta Espanya a modificar l'impost de successions

Parlament europeu

La Comissió Europea ha instat l’Estat espanyol a modificar les seves disposicions fiscals en matèria d’impostos de successions i donacions, "que imposen més càrrega fiscal als no residents i als actius situats a l’estranger".

"Aquestes disposicions són incompatibles amb la lliure circulació de treballadors i capitals establerta al Tractat", consideren. La petició es fa en forma de dictamen motivat complementari. Si no rep una resposta satisfactòria en un termini de dos mesos, la Comissió pot decidir portar el cas davant el Tribunal de Justícia de la UE.

A Espanya, els impostos de successions i donacions estan regulats tant per l’Estat com per les comunitats autònomes. A la pràctica, la càrrega fiscal imposada al contribuent per la legislació de les comunitats autònomes és molt més baixa que la de l’Estat.

En els casos que la donació o la successió no entren en l’àmbit de competència de les comunitats autònomes, només s’aplica la legislació de l’Estat. Així es fa, concretament, quan els destinataris resideixen a l’estranger o es tracta de donacions de béns situats fora de l'Estat. Com a conseqüència, els contribuents han de pagar més impostos que si visquessin a Espanya o si fossin donacions de bens situats al territori espanyol.

La Comissió considera que això "constitueix un obstacle a la lliure circulació de persones i capitals i infringeix el Tractat de Funcionament de la Unió Europea".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat