Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2013. 12:26h.

Èxit de la 'diplomàcia' catalana

Mas aconsegueix reunir-se amb el president d'Israel

Èxit de la 'diplomàcia' catalana

Mas, amb Peres

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha entrevistat durant cinquanta minuts amb el seu homòleg hebreu, Shimon Peres, a Jerusalem, on ha reivindicat una "Europa federal que superi els estats tradicionals" i alhora una Catalunya amb l'autogovern d'un estat.

La reunió ha servit a Mas per explicar a Peres aquest esquema sense entrar a concretar sobre la consulta i sense demanar-li suport explícit pel procés. Ha estat la segona reunió amb contingut polític d'aquest viatge de Mas, després de la mantinguda aquest dilluns amb el número 2 de l'executiu hebreu, el ministre de Finances, Yair Lapid.

D'altra banda, Mas ha carregat contra el PSC per haver-se despenjat de l'acord de la comissió pel dret a decidir per reclamar a l'Estat la competència per celebrar referèndums. "No entenc res del que passa al PSC", ha dit. "Estem fent exactament el que ells volien que féssim", ha afegit en referència a la seva demanda que la consulta sigui constitucional i acordada amb l'Estat.

"No entenc per què baixen d'un tren que va en la direcció que ells volien", ha insistit. Mas no s'ha estat de recordar que els socialistes catalans "ja han perdut la virginitat", en el sentit que han trencat la disciplina de vot del PSOE en altres ocasions. "Perquè t'aplaudeixin un dia no canviaràs d'opinió. Ni perquè et xiulin", ha assegurat en una clara referència a l'ovació que Navarro va rebre, emocionat, en la clausura de la conferència política que el PSOE ha fet aquest cap de setmana passat a Madrid.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#22 jotaeme, Mataró, 13/11/2013 - 10:36

A ver, el presidente se reúne con quien se lo pide,. Cuando Monago (el presi de Extremadura) fue a Israel, también lo recibió e igual con el presidente de Andalucía. La caverna catalana hace de un roto un descosido en un plis plas. Que pena penita pena.

#21 Xevi, Ripoll, 13/11/2013 - 00:18

Mira como son los catalanes, para ahorrarse traductor eligen un President que sabe idiomas...

#20 Telamarinera, Vilanova, 12/11/2013 - 22:08

Creo es el cuatto prsidente de CCAA que recibe.

#19 PEPE , LA LLAGOSTA, 12/11/2013 - 18:14

VEO QUE LE HAN COLOCADO LA BANDERA DE ISRAEL, FALTA LA "SENYERA ", IGUAL ES QUE ESPERABAN A PILAR RAHOLA.

#18 El azote de los necios, Barcelona, España, 12/11/2013 - 17:09

Catalunya 10 anys.... los separatistas le quereis tomar el pelo al mundo académico y a la que miles de historiadores internacionales corroboran..... Adriano, Trajano, Teodosio eran emperadores romanos hispanos , Séneca fue un intelectual romano hispano, de Hispania, nación..... ¿ éres tonto ?