Publicitat

La marxa de dirigents de Ciutadans va afeblir el partit a Catalunya

Éxode a Madrid

Ciutadans va ser el guanyador de les eleccions al Parlament el 27 de desembre de 2017. La formació taronja va sumar 1.109.732 vots i va aconseguir 36 escons amb Inés Arrimadas com a candidata a la presidència de la Generalitat. La llavors líder del partit a Catalunya i cap de l'oposició, tanmateix, va fer el salt a Madrid poc després juntament amb altres noms rellevants com José María Espejo o Fernando de Páramo, malgrat que tots van ser votats pels electors catalans.

Arrimadas va ser la cap de llista de Cs per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril del 2019. Va resultar escollida i va abandonar el Parlament el 9 de maig del 2019 per esdevenir portaveu de Ciutadans al Congrés i fer tàndem amb Albert Rivera. De fet, ell va ser la primera figura de Cs en abandonar Catalunya per impulsar el partit de cara als comicis generals del 2015, en companyia del també dirigent i aleshores diputat al Parlament José Manuel Villegas.

El 2019, juntament amb Inés Arrimadas, també se'n van anar a Madrid els dirigents José María Espejo i Fernando de Páramo. Tots dos van ocupar els primers llocs de la candidatura de Ciutadans per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril i 10 de novembre del 2019. Tant Espejo com De Páramo van aconseguir escó als comicis del 28-A.

Fernando de Páramo va canviar la cambra catalana, on exercia de portaveu adjunt dels taronges, per un lloc al Congrés i esdevenir secretari de Comunicació de Cs. De la seva banda, José María Espejo era vicepresident segon del Parlament, però va preferir ser diputat a la cambra baixa espanyola.

El salt de Barcelona a Madrid que en els darrers anys han fet els principals rostres de Ciutadans han deixat la formació en una situació delicada a Catalunya de cara a les eleccions catalanes previstes per aquesta tardor. El darrer moviment de Cs ha estat nomenar Carlos Carrizosa com a candidat a la Generalitat en substitució de Lorena Roldán -escollida en primàries-, qui també té un peu a Madrid com a portaveu del grup al Senat i portaveu adjunta del partit.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marcial, Santa Coloma, 22/08/2020 - 18:28

Barcelona Madrid. De una ciudad de provincias a la metrópoli, del declive al auge, de la política doméstica a la política con mayúsculas, de una gestora a la toma de grandes decisiones, de un espacio de adocenados a una despiadada jungla. Pura ambición que les dejará en tierra de nadie

#1 DEFENSAD, MADRIT, 22/08/2020 - 12:45

Qui son aquets de C's ?
Qui es en carrixoxa ?