Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2013. 11:12h.

Expulsen Tardà del Congrés per parlar en català

Posada li ha pregat que "no creï un conflicte innecessari"

Expulsen Tardà del Congrés per parlar en català

Tardà, abans de ser expulsat

El diputat d'ERC, Joan Tardà, ha estat sancionat i expulsat del Ple del Congrés per parlar en català i reptar tota la Cambra a parlar en català perquè ell ho desitjava, esgrimint aquesta vegada la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que permet l'ensenyament en castellà si un alumne ho demana.

En la seva intervenció en el Ple del Congrés en el debat de convalidació del decret de modificació de la jubilació anticipada i parcial, Tardà ha decidit utilitzar el català assegurant que, si a l'escola s'ha d'ensenyar en castellà si el pare d'un alumne ho sol·licita, també podrà fer-se al Congrés. "Li prego que no creï un conflicte innecessari -l'ha avisat Posada-. Si s'obstina, m'obliga a treure-li la paraula".

El diputat d'Esquerra ha insistit i Posada, admetent fins i tot que l'argument de Tardà podria ser "interessant", ha reiterat els avisos: "Li prego que reflexioni, que compleixi el Reglament", li ha dit.

Com Tardà continuava en català, Posada ha fet llegir l'article del Reglament que preveu la retirada de la paraula a un diputat i la possibilitat d'aplicar sancions i fins i tot expulsar-lo. Després cridar a l'ordre dues vegades, Posada va optar per fer fora de la tribuna el diputat independentista: "Li prego que abandoni la tribuna".

Publicitat
Publicitat

92 Comentaris

Publicitat
#50 Sandra, breda, 13/04/2013 - 08:58

Tardà: fantàstic!
Ens calen mes polítics així: persones de veritat: no estafadors de corbata i americana: d'aquests n'estem farts. Ja n'hem tingut prou de "seny" (de què ens ha servit?: és l'hora de la Rauxa!!!
Endavant ERC!!!

#49 NOT CAPITALISM, Manresa, 12/04/2013 - 12:01

Vergüenza propia me da oír enfrentamientos de personas por políticos, solo por el capitalismo propio. disfrazáis el dinero en temas de cultura.
Hambre,enfermedades,guerras, todo por política que orgullosos defendéis a cuchillo por unos ? de mas al mes, lastima de mundo.PrefereixoLaMulticulturalitat!

#48 Protágoras, BCN, 11/04/2013 - 23:28

Quienes prohiben que los niños castellanocatalanes puedan estudiar en su lengua propia, quienes alimentan las multas lingüísticas ahora quieren tener derecho a hablar en catalán en el Congreso. Donde estoy en mayoria impongo, donde estoy en minoria exijo lo que niego. Demócratas de pacotilla.

#48.1 Gerard, Barna, 12/04/2013 - 08:28

Has definiti perfectament l'actitud espanyolista. Quan els meus fills puguin estudiar en català a Ávila m'avises. Mentrestant anirem fent camí fora d'Espanya.

#46 BEJOTA, BCN, 11/04/2013 - 19:15

LA SENTENCIA EN SÍ ,ES DIFÍCIL DE ACEPTAR ?QUE POR UNO ,TODA LA CLASE??PERO EL CASO ES QUE DESDE HACE AÑOS ,SE HA IMPUESTO SÓLO -EN LA PRÁCTICA- EL CATALÁN EN MENOSPRECIO DEL 57% QUE VIVE EN CASTELLANO Y DEL 100% QUE LO CONOCE.

#44 jordi, bcn, 11/04/2013 - 17:55

ja era hora que aquest sr, per dir algo que es un sr, el fotessin fora del congres. esla vergonya de el nostre pais. que es dediqui a reflotar el museu del rock del seu germa que va anar a la ruina... com tot el que foteu els independentistes.
sr tarda: l'hi agradi o no es i sera espanyol

#44.1 DEMÒCRATA, FUTUR, 11/04/2013 - 18:18

Doncs ja està dit. ¿ Tens una bola de cristall per saber el futur o bé pretens suplantar la voluntat de tot el poble de catalunya ?