Publicitat
Política · 27 de Juny de 2012. 08:27h.

Extremadura acusa Catalunya d'"espoli"

Monago crea "la Unió Extremenya contra el Pacte Fiscal Català"

Extremadura acusa Catalunya d'"espoli"

Monago

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha alertat que el Pacte Fiscal Català seria "catastròfic" i tindria un efecte "devastador" per a la regió extremenya, motiu pel qual ha fet una crida per plantejar "batalla".

Monago ha assegurat que "el major desafiament polític que té Extremadura el 2013" és "sens dubte el Pacte Fiscal Català", del qual ha advertit que no es tracta de "cap broma per al present i futur econòmic" de la comunitat extremenya.

En el seu discurs d'obertura del Debat de la Regió, Monago ha apuntat que "si a Europa la insolidaritat la representa avui Alemanya, a Espanya avui aquesta insolidaritat i absència de cooperació la representa el Pacte Fiscal Català".

Esta qüestió, ha subratllat el dirigent extremeny que "en el moment de major dificultat econòmica del nostre país, trencar el principi de solidaritat entre els diferents pobles d'Espanya és una espoliació a Extremadura i al conjunt d'Espanya".

"El Pacte Fiscal Català vol trencar la caixa única de tots els espanyols; el Pacte Fiscal Català pretén instal·lar a Extremadura i a la resta d'Espanya en una política de quotes en la qual cadascú aguanta la seva espelma", ha insistit en advertir Monago en una de les fases més reivindicatives de la seva intervenció.

"Ja està bé que els qui més tenen fiquin sempre la mà a la butxaca als qui menys tenen. Ja està bé de ficar-se amb Extremadura, ja està bé de ficar-se amb el sud. Ja està bé que siguem objectiu 1 per a Europa i per a Espanya l'únic objectiu 1, amb crisi i sense crisi, hagin de ser els seus xantatges territorials", ha exclamat José Antonio Monago.

Per dur a terme dita batalla, Monago ha ofert a les forces de l'oposició i al conjunt de la societat de la regió un "gran pacte", que ha denominat "Unió Extremenya enfront del Pacte Fiscal Català".

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#55 Maria , Badalona (Barcelona), 04/07/2012 - 13:08

Quina vergonya de aixo sen diu un politic, o es un charlata de fira, que la diu ben grossa per capta, al pople de extramadura que desconeix totalment, la realitat de Catalunya els enganya, els i tindria que di, que la regio extremeña gaudex de moltes cosas graçies als catalans, cosas, i ser agrait

#54 Pere, Oliva, 28/06/2012 - 18:45

Rosell, ves, ara mateix, i demana-li disculpes al Senyor Presidente de Extremadura, J. Antonio Monago. Els catalans l'heu tornat a faltar, am aixó del Pacte Fiscal. Solament tú pots salvar Catalunya de les reaccions de La Unión Extremeña. Igual tens sort, tú posaràs el pa i ells el pernil.

#53 Toni, Rubí, 28/06/2012 - 11:29

Aquest senyor té raó, els expoliem tots els peatges i ens els quedem nosaltres! D'aquesta manera a mi també m'encantaria ser "expoliat" haah, hah! Estan bojos aquests espanyols!
PD: Que consti que el meu pare és extremeny de Badajoz!

#52 Esther, Barcelona, 28/06/2012 - 09:26

ai pobrets, que potser s'hauran de posar a treballar ... i això pot ser molt dur per a ells ...

#51 Gerard, Barna, 28/06/2012 - 07:20

Després de dir això es va posar la mà als ronyons i va començar a cavalcar mentre cridava "¡¡fistro, cobalde, pecadorrrrrrr!!". Els humoristes de l'Espanya profunda cada dia són més casposos i tenen menys gràcia.