Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2012. 10:15h.

"Extremadura regala els ordinadors als nens"

Immigrants que porten dècades a Catalunya reclamen la independència

"Extremadura regala els ordinadors als nens"

Moment del debat

Tres immigrants espanyols que van arribar fa anys a Catalunya han explicat en un debat en 8aldia de 8tv seva visió de l'augment de l'independentisme. Així, Margarita Cerdán va revelar que "vaig venir a Catalunya amb 4 anys i en tinc 68. Sóc una catalana més, que no em toquin Catalunya".

A Cerdán li "fa mal com parlen de nosaltres part d'Espanya". En aquest sentit va indicar que "estava en un bar veient el futbol i perquè sóc dona, si no no sé què hauria passat. Deien 'catalans, fills de la vostra mare'. Estava indignada".

Per Margarida "la independència la fomenta la gent d'allà que no han viscut aquí i no saben el que és viure a Catalunya". "Quan vaig allà m'indigno amb la meva família. Em fa vergonya que vinguin a casa meva perquè tinc un cofurna, comparat com ells han evolucionat. I ells han evolucionat gràcies a nosaltres, al que Catalunya aporta". "De vegades quan veig la tele em poso a plorar".

Per la seva banda, Mariana Huertas, que va venir de Zamora, ha reconegut que "quan sento declaracions de la gent d'allà em poso malalta. Quan vaig a la meva terra i veig com viuen ... però si han treballat la meitat dels anys que jo!".

"Si fossin més solidaris no hauria tants terratinents", va opinar, a més d'apuntar que en el cas d'Andalusia "la Duquessa d'Alba podria donar una mica". "Jo vull un referèndum i jo votaré sí", va deixar clar Mariana.

"Jo vull tenir els llibres gratis com a Extremadura, jo vull tenir carreteres, no anar a Tarragona i pagar 15 euros de peatge. Vull tenir un ordinador per al meu nét com tenen els extremenys. No em vull separar d'Espanya perquè tinc les meves arrels i la meva família, però si Espanya no m'ho dóna, independència", va afegir Cerdán de nou.

Finalment, Antonio Martínez, provinent de Tetuan, creu que "el pacte fiscal és mort i cal apostar directament per l'Estat propi". "L'Estat propi seria molt bonic, amb el nostre himne, la nostra senyera i el nostre Barça", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#37 Pere, BCN, 03/10/2012 - 21:19

Si noia! Hi han hagut partits com el PSC que han fet de la immigració la seva cacicada particular mentre precisament nosaltres erem els més espoliats! Reversa espiritual contra CAT han arribat a dir alguns fins i tot a pàgines com EPais! Tots som espoliats, negats i menyspreats!

#36 Pere, Solsona, 03/10/2012 - 21:06

Td8 y Tv3 los debates son para tontos, todos opinan en la misma dirección...Td8 es semipublica porque se mantiene con subvenciones que yo pago, pero Tv3 que es pública , es un insulto al ciudadano...

#35 Untermensch, Badalona, 03/10/2012 - 20:09

Pues pídale usted al gobierno de Cataluña que compre ordenadores a los niños en lugar de gastarse los dineros en otras cosas.

Así de sencillo.

#34 Ander, Bilbao, 03/10/2012 - 19:43

Qué cosa más cutre ... Yo no vi el programa, por eso pregunto ¿no había inmigrantes que hablaran en contra de la independencia?

La manipulación de los medios periodísticos en Cataluña, subvencionados por el poder político, da grima.

#33 BEJOTA, bcn, 03/10/2012 - 19:36

És clar:per que no gasta despesses amb embaixades arreu del món i als llogues més cars com a N:Y:

#33.1 Pere Pi, Caldes, 04/10/2012 - 10:33

Despesa en "ambaixades":
Catalunya: 4,59 euros habitant/any
Extremadura: 15,57 euros habitant/any
Andalusía: 16,62 euros habitant /any
Castilla-la Mancha: 21,42 euros habitant/any
Navarra: 38,28 euros habitant/any
C.Valenciana: 6,29 euros habitant/any
C.Madrid: 4,91 euros habitant/any