Publicitat
Política · 24 d'Abril de 2018. 14:53h.

Fachin a Arrrimadas i Albiol: "no hi cabeu"

"Sant Jordi serà sempre nostre i vosaltres esteu fora"

Fachin a Arrrimadas i Albiol: "no hi cabeu"

L'exdiputat dels 'comuns', Albano-Dante Fachin, envia una carta a Inés Arrimadas i Xavier Garcia Albiol, publicada a Fotlipou, on exclou ambdós dirigents de la Diada de Sant Jordi en considerar que "vosaltres no hi cabeu". "Sant Jordi serà sempre nostre i vosaltres esteu fora. I per molts anys", afegeix. La carta, íntegra, és la següent:


"Hola Xavier, hola Inés:

Sé que avui deu ser un dia dur per a vosaltres. Ahir a Catalunya es van vendre milions de llibres i això, sense dubte, per a vosaltres és una mala notícia. Quan la teva política es basa en la mentida, la manipulació i en la intolerància que neix de la ignorància, el fet que ahir la gent compri llibres és una amenaça. Sé que avui és un dia dur i de molta feina per a vosaltres perquè haureu de fer hores extres al programa d'Ana Rosa o de Susanna Griso. Res millor per combatre la llum que poden aportar els llibres que la brutícia, la mentida i la manipulació de les clavegueres televisives. Vinga, ànims.

Dit això, però, tinc molt males notícies per a vosaltres: Sant Jordi serà sempre nostre. Mai serà vostre. Esteu fora. Arribats a aquest punt de la carta potser ja esteu preparant la denúncia per delicte d'odi contra mi. Però em reafirmo: esteu fora del nostre Sant Jordi. I quan dic 'nostre' no em refereixo a 'independentistes', ni a 'catalans', ni a 'gent d'esquerres'. El 'nostre' Sant Jordi (el que mai serà vostre) és dels que creiem en la cultura com a eina de creixement de les societats. En aquest 'nostre' incloc a un munt de gent que es compra llibres que jo mai llegiria. En aquest 'nostre' incloc gent que defensa i pensa coses que jo no compartiria mai. En aquest 'nostre' incloc gent de dretes, d'esquerra, de centre, que parla en català, en castellà, que xiula Puigdemont, Ada Colau o a vostès mateixos.

Xavier i Inés: el 'nostre' Sant Jordi (on vosaltres no hi cabeu) és el Sant Jordi de gent que, pensi el que pensi, vol reflexionar, vol llegir i vol que les idees corrin lliurement en novel·les, assajos, fotografies, poemes i cançons. El 'nostre' Sant Jordi és un punt de trobada on autors i lectors (d'esquerres, de dretes, catalans, madrilenys i japonesos) posen sobre milers de taules milers de visions del món. Diverses, contraposades, enfrontades. El 'nostre' Sant Jordi és això. Vosaltres, quan demaneu 'no polititzar Sant Jordi' el que esteu demanant és just el contrari. Us molesta que la gent escrigui, que la gent llegeixi i que la gent pensi per si mateixa i es faci preguntes. A vosaltres us agradaria un Sant Jordi on els llibres fossin apolítics, on la gent fos apolítica, on els discursos dels autors fossin apolítics. És a dir: un Sant Jordi que no fos Sant Jordi.

Sabem que els llibres no us agraden. Sabem que sou més de lleis mordasses que de llibres. Sabem que calleu quan es prohibeixen llibres. Sabem que perseguiu periodistes i que us molesta la llibertat d'expressió. I sabem que voldríeu que només us miréssim a vosaltres mentint i manipulant en les televisions de l'IBEX. Sabem que, si fos per vosaltres, a Sant Jordi només hi hauria globus taronges i repartiment de roses. Del color que vosaltres considereu oportú, és clar. Sabem que us agradaria, però això no passarà. Mentre el dia de Sant Jordi es vengui un exemplar d'un filòsof grec d'aquells que voleu foragitar dels estudis secundaris, mentre la gent pugui comprar el llibre que vulgui sense preguntar-vos a vosaltres, Sant Jordi serà un acte polític. Un acte profundament polític en contra d'aquells que voleu una societat callada, uniforme i acrítica. Sant Jordi serà sempre nostre i vosaltres esteu fora. I per molts anys", conclou.

Publicitat
Publicitat

130 Comentaris

Publicitat
#133 Sergi , Barcelona, 26/04/2018 - 17:02

Indepes, venga darle ya un carguito al pobre Fachin que el chaval esta haciendo meritos, darle algun puesto en alguna de vuestras mamandurrias patrioticas diversas y variadas, el chico se esta esforzando como un campeon.

#132 Chris, Lleida, 26/04/2018 - 00:06

Sembla que per ser diputat d'en comú podem no cal saber gaire d'història. Primer la Colau amb la pifia amb l'almirall Cervera y Topete, (i l'endemà criticant a Valls d'inadequat com alcalde). Ara aquest noi apoderant-se de la cultura catalana de tots. Aquest noi de dramaturg va ben servit, però com a referent polític ni s'apropa.

#131 Ona, Valls, 25/04/2018 - 22:26

M'encanta l'Albano Dante Fachin!!!

#131.1 Chris, Lleida, 25/04/2018 - 23:59

Veus quin goig que fa onejant braços com si estiguès en el titanic? malauradament no veu l'iceberg que té just al davant. Pobret, s'ensopega amb qualsevol cosa que diu, tan majo que sembla aquest noi

#130 Antonio Vicente , Valencia, 25/04/2018 - 21:18

ara resulta que hi ha classes per celebrar una festa en la teva pròpia terra, i ve algú que va ser molt ben vingut a decidir qui pot o no entrar. molt democràtic tot

#129 Albert, Barañain, Navarra - Seattle, WA (EEUU), 25/04/2018 - 20:13

Wait. Warten Sie. Creía que S. Jorge, ????? ????????, era un griego de finales del siglo III d.C. Ahora resulta que es catalán, o argentino? Y este dice que no leemos? Y él qué lee? porque la cultura y el conocimiento de la historia le está luciendo (ironía???? ????????).