Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2019. 11:10h.

Fake News de Puigneró

La Fundació Princesa de Girona desmenteix que la Casa Reial hagi eliminat el llaç groc d'un premiat amb "Photoshop"

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha fet una piulada a Twitter en què acusa la Casa del Rei de manipular les imatges del matemàtic Xavier Ros-Oton i el llaç groc que portava en l'entrega del premi.

La Casa Reial, en efecte, ha publicat unes imatges del sopar posterior a l'entrega de premis on apareix Ros-Oton sense el llaç groc, i Puigneró els ha acusat de "Photoshop Reial". "Perquè després ens diguin que a Espanya no hi ha censura ni presos polçitics", ha afegit.

puigne.jpg

Malgrat l'acusació de Puigneró i la polèmica generada a Twitter amb aquestes fotografies, la directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, ha explicat en declaracions a Els matins que el matemàtic va recollir el premi amb el llaç groc, però "se'l va treure després".

La presentadora del programa de TV3, Lídia Heredia, li ha dit que "val la pena que ho aclareixi perquè ja hi ha algú que fent córrer que la Casa Reial ha fet servir el Photoshop per esborrar el llaç d'una fotografia".

En aquest sentit, la periodista ha criticat que "persones amb responsabilitats polítiques i molts seguidors a Twitter tinguin aquesta alegria a l'hora de retuitar coses que es veia bastant a la primera que no eren veritat". "Us ho puc desmentir perquè estava al seu costat. En fi, no fem servir Photoshop", ha sentenciat Margarit.

El conseller ha trigat quatre hores en rectificar la seva piulada:

rect.jpg

Ros-Oton, és doctor en matemàtiques per la UPC i professor de la Universitat de Zuric, va recollir el premi, que el distingeix com "un dels matemàtics més brillants a la seva franja d'edat", lluint un llaç groc a la solapa, com a mostra de solidaritat amb els dirigents independentistes que són a la presó.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#42 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 06/11/2019 - 00:34

És una vergonya que aquest noi s´hagi tret el llaç. Jo no me´l penso treure fins que siguem lliures o em surti una infecció.

#41 PasabaPorAqui, Barcelona, 05/11/2019 - 22:16

Cuando se defiende una causa se defiende hasta sus últimas consecuencias. Con todos mis respetos, si se está en contra de la monarquia y se quiere "molestar", no hacía falta presentarse a este evento. Muy mal por parte de este "premiado" dar el cante así delante de sus majestades: ha realizado el ridículo más espantoso de su carrera y vida.

#40 , Madrid, 05/11/2019 - 21:48

Sin ser yo especialmente monárquico, se puede decir que es bastante más fiable la Casa Real que el chiringuito indepe...

#38 Galba, Barcelona, 05/11/2019 - 21:24

Tu le ves la cara a este individuo y no puedes dejar de pensar: listo este chico, listo, listo de cojones, lo que se dice un crack.

#37 A., Barcelona, 05/11/2019 - 20:19

Fake news South Denmark Style. Com els 16.000 mil.lions, el "ens volen esclafar com a popla" o el España és Turquia. Si clar, España NO és perfecta. Hi ha corrupció i nacionalisme castellà i incompetència. Però és una democràcia consolidada. I les mentides i enganys dels patriotes indepes són IMMENSES

#37.1 , Madrid, 05/11/2019 - 22:02

Somos mayoría los españoles que aún sabiendo que vivimos en uno de los mejores países del mundo.... tenemos que trabajar juntos para mejorarla....