Publicitat
Política · 9 de Maig de 2022. 18:37h.

“Falta total d'iniciativa” per a vacunar policies i guàrdies civils

El Suprem confirma el tracte “injustificat i discriminatori” del Govern

“Falta total d'iniciativa” per a vacunar policies i guàrdies civils

L'exconsellera de Salut, Alba Vergès, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Suprem (TS) ha inadmès el recurs de la Generalitat contra la sentència del TSJC que va confirmar el tracte "injustificat i discriminatori" del Govern a la vacunació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil davant la covid 19.

El TSJC va condemnar el Govern per la "falta total d'iniciativa" per vacunar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya i el va acusar d'haver "endarrerit" la immunització d'aquests policies. El Suprem ha avalat ara aquesta sentència.

La mateixa considera que "l'administració autonòmica no va disposar de la mateixa voluntat i interès en la protecció sanitària dels cossos nacionals", sense que es puguin considerar que aquestes dades siguin simples elements subjectius, com sosté la Generalitat al seu recurs.

El sindicat Jupol ha manifestat que aquesta resolució judicial “ens fa més forts i ens empeny a seguir lluitant perquè desapareguin les desigualtats i la discriminació de Policia Nacional i de Guàrdia Civil a Catalunya, suposa un pas més en la nostra lluita per acabar amb la desigualtat, el tracte injust i desfavorable que pateixen els nostres companys en aquestes zones”.

Jupol ha recalcat que “només ha demanat el que correspon segons el pla de vacunació elaborat a nivell nacional. Un procés de vacunació que la Generalitat sí que va complir per als Mossos, però va negar de manera reiterada a Guàrdia Civil i Policia Nacional”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Capit@n España, Purgandus populus!!, 10/05/2022 - 16:38

A llorar a la piscifactoría !!!! jajajaja No vales ni para el arroz !!!

#5 pepe, andorra, 10/05/2022 - 12:28

y? nunca les pasa nada, nunca tienen sus actos ninguna consecuencia, se saltan las leyes, la moral y la decencia. Y no pasa nada. Pero la culpa no es del ladrón q ve la ventana abierta y se cuela para robar, no. Esto es el acuerdo al q llegaron en 1978, en el q unos cuantos se repartieron España como si fuera su cortijo. Como el Psoe en los ERE.

#4 Jaume, Igualada, 10/05/2022 - 09:35

Aquesta de la foto li convé una bona dosis de xarop d'humiltat. Va fer ús de la deplorable posició que tenia per exercir l'odi, el sectarisme i el resentiment vers els autentics professionals de l'ordre public (a excepció dels Genestapo) i això ho ha de pagar. Com a premi despres la van colocar al Parlament i ara te deliris d'alcaldesa parasita

#3 Desmond Nochild, Vallirana, 10/05/2022 - 06:58

Ya habéis olvidado los sollozos cuando lo de Igualada, que en vez de paz y amor, fue guerra y sexo, delante un drama humano, discriminar.
Para que luego los malos son los otros, más allá del Ebro.

#2 Lobisome, BCN, 09/05/2022 - 22:08

Discriminar a un colectivo parece un atentado a los derechos fundamentales de los ciudadanos tan grande (o más!) que espiar sin permiso judicial. No creo, sin embargo, que se organice ningún sarao a causa de esto, pasará más bien sin pena ni gloria. Se necesita urgentemente un FAQS, pero "de los nuestros" en la TVEen Cataluña

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/05/2022 - 22:38

Habría una pequeña oportunidad si algún policía hubiese sido del colectivo LGTBI, por ejemplo, pero hay colectivos a los que se les puede negar los derechos y nadie dice nada.