Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2008. 15:42h.

Falten 1.500 Mossos, segons la UGT

La Policia de la Generalitat acaba el desplegament 14 anys després

Falten 1.500 Mossos, segons la UGT

Imatge de l'acte de commemoració

El  president de la Generalitat, Josep Montilla, acompanyat pel vicepresident, Josep Lluis Carod-Rovira, i el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha presidit a Amposta (el Montsià), l’acte commemoratiu de la fi del desplegament dels Mossos d’Esquadra a tot el territori de Catalunya, que es culminarà aquesta mitjanit amb el desplegament de 1.547 agents al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
 
En aquest sentit, el SAP-UGT de Catalunya, sindicat majoritari en aquest cos policial, vol no obstant evitar "qualsevol tipus de triomfalisme per part del Departament d'Interior". Recorda que aquest desplegament s'ha fet "gràcies a l'esforç dels i les agents dels Mossos d'Esquadra i a pesar de la mala gestió del propi departament". Quan el desplegament arriba al seu final, el SAP-UGT xifra en "almenys 1.500 efectius el seu dèficit estructural".

L’assentament del cos policial català a tot el territori "comença coix", expressen. "Manquen, com a mínim, 1.500 efectius, més dels que reconeix el conseller d'Interior, Joan Saura, qui culpa de la manca d'efectius el poc interès dels agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional per ocupar les places que se'ls havien reservat".

El SAP-UGT denuncia que aquests oferiments "s'han fet tard i malament i que mai ha existit una veritable voluntat política de crear 1.500 places per a agents provinents d'altres cossos. És una excusa absurda per emmascarar la mala planificació i gestió que el Departament d'Interior ha fet del desplegament final del cos policial català".

"Per contra, la imatge de la policia autonòmica és una altra: la insostenible manca d’efectius obliga moltes unitats i serveis a dur a terme jornades laborals maratonianes, i a la vegada posa en risc tant la qualitat del servei policial que es presta a la ciutadania com la pròpia salut i seguretat dels integrants del cos dels Mossos d’Esquadra", lamenten.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat