Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2008. 15:28h.

Farreres s'escuda en un mort

Dirigents d'UDC donen el seu suport a l'exconseller

Farreres s'escuda en un mort

L'exconseller Farreres, en l'últim congrés d'Unió

L'exconseller de Treball de la Generalitat de Catalunya Ignasi Farreres (UDC) ha assegurat que el responsable d'encarregar els informes i comprovar l'autenticitat dels vuit estudis fraudulents pels quals se'l jutja en el denominat cas Treball era l'ex alt càrrec de la conselleria de Treball Juan Martín Toribio (UDC), que ja ha mort i que també va ser imputat per desviació de fons en el cas Pallerols. Tanmateix, "qualsevol dels components del comitè de direcció podia proposar un informe", ha reconegut Farreres durant el primer dia del judici per la presumpta desviació de fons públics de la conselleria de Treball mitjançant l'adjudicació d'estudis falsos. Eren presents, com mostra de suport, diversos membres del comitè de govern d'UDC, entre ells el secretari general, Josep Maria Pelegrí, la portaveu, Joana Ortega, Ramon Espadaler, Marta Llorens i Manuel Silva.

L'exconseller ha afirmat que "no es va advertir cap deficiència", amb referència a la legislació derogada recollida en els estudis, donada la "voràgine" de reformes legislatives d'aquella època, a principis i mitjans els anys 90, "en plena crisi econòmica". Ha afegit que "hauríem hagut d'esperar fins i tot finals de 1995 per saber què ocorria amb la legislació laboral espanyola".

També ha dit que en el moment dels fets no tenien "el més mínim indici" que els informes eren meres còpies, assegurant que "per ètica" mai no s'hagués confabulat amb ningú per desviar fons mitjançant estudis falsos". Tan poc intel·ligents se'ns suposa al senyor Servitje (també processat) i a mi com per no fer desaparèixer els informes sabent que són falsos?", ha preguntat.

Així mateix, Farreres ha assenyalat que, abans que el cas es fes públic, no coneixia al també acusat Víctor Manuel Lorenzo Acuña, militant d'UDC i propietari de les empreses adjudicatàries, Gestumer i Socesca, sinó que se'ls van encarregar els informes sobre dret laboral perquè Gestumer "tenia antecedents d'haver treballat" per al Departament, i malgrat reconèixer que els dos informes "estaven falsificats", ha indicat que "eren de qualitat".

Segons Farreres, confiaven en la solvència dels estudis, "en el seu contingut i en la fe en la persona que ho havia encarregat", que normalment era qui els rebia i solia ser Martín Toribio, per la qual cosa "cal suposar que ell els va rebre i que va comprovar el seu contingut", ha dit. Ha afegit que "la contractació directa era completament normal", en contra del que sosté la fiscalia.

El fiscal demana cinc anys i mig de presó i una multa de 103.500 euros per prevaricació, falsedat i malversació per a Farreres i per a l'exsecretari general de Treball Josep Maria Servitje (UDC), mentre que sol·licita tres anys i mig de presó per a Acuña. També demana que indemnitzin conjuntament Treball amb 46.157,73 euros, la mateixa quantitat que suposadament van desviar mitjançant l'encàrrec de vuit estudis.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 lola, barna, 13/11/2008 - 00:35

es de cobarde culpar a un muerto que no puede defenderse

#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 11/11/2008 - 18:11

Es deplorable el hábito de Unió de cargarle el muerto a un difunto.

#2 JJnoase, BCN, 11/11/2008 - 16:47

"Eren presents, com a mostra de suport, diversos membres del comitè d'UDC (...)"
Com es pot donar suport a un lladre?
Vergonya aquests d'Unió!

#1 Johan, Sants, 11/11/2008 - 15:45

i si resulta k no estava muerto estaba de parranda..k?i tots els diners k tens al banc...doncs donals a un hospital...pk set veu el llauto!