Publicitat

Ursula von der Leyen: "La Comissió respecta l'ordre constitucional espanyol"

Farta de Puigdemont

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, tal com informa El Debate, va etzibar per carta el passat 31 de març a Carles Puigdemont que “la Comissió no té cap motiu per creure que els valors esmentats a l'article 2 del Tractat de la UE no són respectats plenament a Espanya”.

“Com ja vaig indicar a la meva resposta anterior, la Comissió respecta l'ordre constitucional espanyol, incloses les decisions del poder judicial espanyol, i confia que les institucions espanyoles i totes les forces polítiques estiguin treballant per una solució en el marc de la Constitució”, afegeix.

Aquesta resposta de Von der Leyen va arribar després de diferents cartes de Puigdemont on l'expresident català li retreu que “la Comissió ha decidit, per motius polítics, ignorar sistemàticament qualsevol violació de l'Estat de Dret o dels drets fonamentals procedent d'Espanya”.

El carteig va començar el 20 de gener del 2020 amb una missiva signada per Puigdemont, Comín i Ponsatí en què es queixaven a Von der Leyen que Josep Borrell, cap de la diplomàcia europea, s'hi referís com a “autèntics delinqüents, en flagrant vulneració del que preveu la directiva comunitària de presumpció d'innocència”.

Tot just 10 dies després, l'alemanya els va respondre que “respectem plenament la independència dels jutges. A més, no fem comentaris sobre els procediments judicials en curs. Les observacions formulades per l'alt representant i el vicepresident de la Comissió s'ajusten plenament als principis esmentats”.

El 31 de juliol de 2020, Puigdemont va enviar una carta a Von der Leyen denunciant “l'espionatge a la minoria catalana per part dels espanyols”, a propòsit d'una informació publicada per El País sobre la troballa de Pegasus, el programa espia de WhatsApp , als mòbils d'alguns polítics independentistes.
 
"Esperem que la Comissió Europea estigui a l'alçada de les circumstàncies i actuï activament", li deien. Ella es va prendre quatre mesos per respondre, fins que finalment ho va fer el 30 de novembre de l'any passat va contestar que “el seguiment i el compliment de l'aplicació de la legislació de la UE en matèria de protecció de dades […] estan principalment dins de la competència d'autoritats i tribunals nacionals”.

L'1 de febrer la presidenta de la CE li va recordar que “la Comissió no té poders generals per intervenir en casos penals individuals, ni està en condicions d'examinar com les autoritats judicials dels Estats membres resolen casos individuals”. I li va insistir que el govern de la UE no té competències per immiscir-se en “qüestions relacionades amb el reconeixement de la condició de les minories, la seva autodeterminació i l'autonomia”.

"Tingueu la seguretat que la Comissió Europea segueix compromesa amb la defensa de l'Estat de Dret i continuarà treballant amb les autoritats dels Estats membre, inclosa Espanya", va afegir el 22 de març.

La comunicació entre Von der Leyen i els tres eurodiputats independentistes es va interrompre el 24 d'agost passat. D'aquesta data data l'última missiva enviada per la germana, a propòsit d'una queixa sobre el fet que els productes europeus no s'etiquetin també en català. "La Directiva sobre drets del consumidor deixa en mans dels Estats membres definir les llengües que es faran servir a l'etiqueta", va concloure ella.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#28 Manuel, La Malahá, 11/12/2021 - 22:54

Pobre Ursula, ¡lo que le ha caído encima!....... la pejiguera indepe.

#27 Tarraco, Tarraco, 11/12/2021 - 04:34

Para los que prefieren mirar a otro lado. Segun el portavoz de la UE Erdogan no es un dictador y Turquia tiene un presidente y parlamento electos. De nada
www.elcorreo.com/internacional/union-europea/turquia-protesta-despues-20210409122454-ntrc_amp.html

#27.1 Yopyop, Tabarnia, 11/12/2021 - 10:42

Ni me voy a leer el artículo. Tu has dicho que la UE consideraba Turquía una democracia plena (que es como considera The Economist a España, máximo nivel) y ahora haces una recogida de cable y encima nos chuleas. Típico comportamiento de la secta. De nada.

#27.2 Pep Fil Gut, Vila-Seca, 11/12/2021 - 11:09

el portavoz de la Comisión Europea Eric Mamer, intervino este viernes para desautorizar a Draghi.
«Turquía es un país que tiene un Parlamento y un presidente electo. Pero también es un país sobre el que tenemos algunas preocupaciones, como son la libertad de expresión, los derechos fundamentales o el sistema del poder judicial."

#27.3 Tarraco, Tarraco, 11/12/2021 - 11:53

Hola Yopyop. Los chicos the ecomist, que cobran por hacer articulos adhoc. Gran ejemplo, de periodismo del bueno, como e-noticies. Me importa muy poco si lees el articulo o no. Lo anormal seria que alguien como tu se lo leyera, y ademas, lo entendiera. De nada

#27.4 Yopyop, Tabarnia, 11/12/2021 - 14:30

Hola Tarraco, desvías el tema. Tú dices que la UE dijo que Turquía era una democracia plena y ahora te desdices y encima faltas al respeto a la gente. De nada.

#27.5 Tarraco, Tarraco, 11/12/2021 - 19:32

Estimado Yopyop, yo no me desdigo de nada. Veo que tu si. Tu reaccion es logica. Hacerse el ofendido, supongo porque es unica respuesta que tienes, y que te queda. De nada

#27.6 Barretina a rosca, Black hole, 12/12/2021 - 19:16

Tarraco tienes que mejorar tu comprensión lectora, que diga que no es un dictador a que tú intérpretes que dice que es una democracia plena...

No sabes ni la clasificaciones que se otorgan según el gobierno que tiene cada país, Turquía tiene un gobierno híbrido y si fuese democracia plena ya estaría en la UE.

Has mentido y sigues mintiendo

#26 Carlos, Tarragona, 11/12/2021 - 02:10

Europa esta enferma. ¿Como es posible que fugados de la justicia puedan tener un escaño en la eurocamara ?

#24 Leonor, Figueres, 10/12/2021 - 23:09

Un buen gesto de parte de la union europea seria que instara a belgica a dejar de proteger a delincuentes profugos.

#23 Juan Carlos, Málaga, 10/12/2021 - 22:09

La próxima carta que Ursula von der Leyen le va a enviar a Puigdemont a decir lo siguiente: Deje de molestar y váyase a t.p.c.