Publicitat
Política · 18 de Maig de 2017. 15:15h.

Favor del PDECAT al PP

La seva abstenció permet aprovar el decret de l'estiba

Favor del PDECAT al PP

El Congrés dels Diputats ha aprovat el decret de reforma de l'estiba, amb 174 vots a favor, 165 en contra i 8 abstencions. La reforma ha tirat endavant en el segon intent, dos mesos després que la cambra va rebutjar el decret. Aquest dijous, la liberalització del sector ha prosperat perquè, a més dels vots a favor del PP, Ciutadans i PNB, també ha comptat amb l'abstenció dels diputats del PDeCat, després que el govern espanyol va introduir modificacions en el decret.

Un cop aprovada la reforma, l'Estat podrà complir la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que el va condemnar a modificar la llei de ports del 2010. Les modificacions incorporades al decret no són suficients per als sindicats d'estibadors, que ja han convocat vaga als ports a partir de dimecres de la setmana que ve. La patronal també ha lamentat que el Ministeri de Foment no hagi negociat amb ells.

El mes de març, el Congrés va rebutjar el projecte. Només hi van votar a favor el PP i el PNB. Ciutadans es va abstenir. I s'hi van oposar el PSOE, Podem, ERC i el PDeCAT. Des del PP van afirmar que el rebuig del decret podia suposar per a l'estat espanyol una multa diària des de Brussel·les de 134.000 euros.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 J. Pijoteras, Barcelona, 19/05/2017 - 08:41

A veure....

No hi ha una norma europea que exigeix el canvi.

Juguem a Europa només quan ens convé ?

#9 Escèptic, Bcn, 18/05/2017 - 23:24

Si això no és una prova més que el procés és una pantomima per tapar forats que venga Dio y lo vea.
CDC Alías pdecat = PP

#8 Grauero, Gurugu, 18/05/2017 - 22:22

Estos son mas listos que menos, yo creo que lo han hecho para matar dos panaros de un tiro, por un lado beneficia a sus correligionarios empresarios y por otro joden al gobierno cenral de España y a la propia España, porque las mobilizaciones que se produciran, correran en su contra.

#7 Hasta las narices, Barcelona, 18/05/2017 - 19:55

Los políticos representando una obra de ficción con sus peleas de mentirijillas, mientras embaucan a los electores haciéndoles creer que es la realidad.
¿Cuándo abriremos los ojos??

#6 Karhu, Bcn, 18/05/2017 - 19:38

Clar, perque favor del pp al pdcat per evitar enjudicialitzar a atres companys PER CORRUPCIO, us encanta. Que no ocupin els jutjes amb corrupcio, els volen lliures i atents per portar les irnes a judici xD. Au dreteros a lleparvos les ferides com fan ells entre ells ;)