Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2016. 12:58h.

Federalistes a Catalunya

La nova junta de Federalistes d'Esquerres està formada per Joan Botella, Mireia Esteva, Francesc Trillas, Laura Freixas i Carlos Jiménez Villarejo, entre altres

Federalistes a Catalunya

Botella, en la asamblea extraordinaria de Federalistes d’Esquerres

El degà de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Joan Botella, ha assumit de manera definitiva la Presidència de l’associació Federalistes d’Esquerres. Botella va assumir el càrrec de manera provisional el maig quan el llavors president, Manel Cruz, va agafar el repte de ser el número dos de Meritxell Batet en la llista del PSC al Congrés, i després va aconseguir l’escó en les eleccions de juny.

El nou president ha estat elegit en una assemblea extraordinària de socis i ha traçat alguns dels reptes de l’entitat per als pròxims anys: augmentar la visibilitat de l’associació i continuar amb la tasca d’expansió territorial “dins i fora de Catalunya” i ha dit que “cal passar de la reivindicació conceptual del terme, a la formulació propositiva dels seus continguts polítics, socials i culturals”.

La junta directiva de l’entitat, que ronda els 3.000 socis, inclou com a vicepresidents Mireia Esteva, Antonio Sitges-Serra, Francesc Trillas i Carme Valls-Llobet; Daniel Inglada com a secretari i Manel Ballarin com a tresorer.

L’assemblea també ha nomenat quatre vocals d’honor: el mateix Manel Cruz; la catedràtica d’Ètica i de Filosofia del Dret moral i polític a la Universitat de Barcelona (UB) Victòria Camps; l’exfiscal d’anticorrupció i exeurodiputat de Podem, Carlos Jiménez Villarejo, i l’escriptora Laura Freixas.

La resta de la nova junta directiva està formada per Beatriz Silva, Francesc Arroyo, Cristina Simó, Siscu Baiges, Xavier Roig, Salva Redón, Anna Estany, Josep Lluís Salazar, Montse Olivan, Teresa Barbany, Juan Capilla, Neri Daurella, Mª Luz García, Tomás Jiménez, Josep Sampera, Alfonso López Borgoñoz, Andreu Sierro i Santiago Vallejo.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Mariela, Badalona, 08/07/2016 - 10:33

No en volia saber d'altra! No n'hi ha ni un q sigui catalanista (i algun ni tan sols és català). Q ens coneixem...

#7.1 CarpeNoctem, barcelona, 08/07/2016 - 21:04

Mireia, ¿tú eres la que repartes los carnés de "bon català"? Por favor, confírmamelo. Gracias.

#6 Ortiz, bcn, 07/07/2016 - 18:49

El federalismo "simétrico" es aceptable para los demócratas porque preserva el principio de igualdad política de todos los ciudadanos españoles. El "asimétrico" que pretende privilegios para catalanes o vascos que no pueden tener los valencianos o aragoneses es a todas luces inaceptable.

#3 Le Chiffre, Barcelona, 07/07/2016 - 13:55

Ui sí...clarament cada 11S la gent crida: FE-FEDE-FEDERALISME...
Ah, i també: VOLEM EL SENAT A LA SAGRERA
Aquests no ens faran perdre el temps, nosaltres continuem fent cami. Tenim clar l'objectiu.

#2 Haber si nos explican la diferencia d lo q tenemos, Más d lo mismo es todo marketing?, 07/07/2016 - 13:20

Q dif. Existe entre ser autonomía y una federación???
O solo quieren "vendernos" lo mismo con diferente nombre?
Lo malo d tanto " juego politicastro" es q " la gente " nos informamos y descubrimos q cada vez TODOS nos dan más rabia y asco! Y eso no es bueno para la democracia d verdad!

#2.1 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 07/07/2016 - 16:02

A ver si ...

#1 Joan del Dalt, Vic , 07/07/2016 - 13:15

En Catadisney salen politicos y formaciones politicas hasta debajo de las piedras.
Parece que una profesion muy bien pagada y con posibilidad de conseguir muchos extras.
MECAGOEDENA !!!.

#1.1 Quina tropa, Barcelona, 07/07/2016 - 16:56

Massa temps lliure. La pregunta clau és: quanta d'aquesta penya viu dels diners guanyats a l'empresa privada?