Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2012. 18:58h.

Feijóo entra a la carrera successòria de Rajoy

Gairebé ningú a Europa no ha guanyat unes eleccions des del poder en plena crisi

Feijóo entra a la carrera successòria de Rajoy

Núñez Feijóo i Rajoy, al míting de tancament de la campanya gallega

Després dels resultats electorals d'aquest diumenge a Galícia, Alberto Núñez Feijóo s'ha col·locat en bona posició a la cursa entre els aspirants a succeir Mariano Rajoy al futur. De tota manera, l'actual president del Govern espanyol i del PP, avalat també per aquests resultats, consolida la seva posició.

Fa tres anys i mig, el president de la Xunta va proporcionar un important baló d'oxigen a Rajoy quan va guanyar per majoria absoluta les eleccions gallegues al març del 2009. Perquè la derrota popular als comicis generals del 2008 enfront del PSOE de Zapatero havia qüestionat seriosament el lideratge de Rajoy al PP.

Núñez Feijóo ha afrontat la crisi econòmica a Galícia aconseguint uns resultats raonables, tot i les acusacions d'haver aplicat una certa enginyeria financera a l'hora d'elaborar les dades del dèficit públic. De fet, és un dels pocs polítics europeus que ha guanyat unes eleccions des del poder en plena crisi.

Rajoy també li ha fet un favor a Feijóo -i a si mateix-, retardant la petició a Europa d'un rescat financer d'Espanya fins després de les eleccions. La improvisació dels socialistes, als quals va desconcertar a l'avançament electoral, ha estat un altre factor que ha contribuït a que el president gallec hagi revalidat el seu càrrec augmentant a més la seva majoria absoluta.

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va dir aquest dimecres que el president Rajoy, seguirà "per molts anys", encara que va assegurar que no descarta que Núñez Feijóo, pugui ser el seu successor, entre "molts d'altres" de "primera fila" del PP que estan "capacitats". Segons Aguirre, el president de la Xunta és una "figura importantíssima dins del PP".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 punisher, lleida, 23/10/2012 - 06:40

Quan va passar lo del xapapote tambe varen votar al PP pel tema dels diners (ajudes) son uns mercenaris!!!!