Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2015. 12:14h.

Feijóo insinua que es suspendria l'autonomia en cas d'independència

"L'article 155 està justament per ser aplicat en el supòsit que es donin les circumstàncies que ho requereixi"

Feijóo insinua que es suspendria l'autonomia en cas d'independència

Alberto Núñez Feijóo

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha insinuat que l'Estat suspendria l'autonomia de Catalunya en cas d'independència. "L'article 155 està justament per ser aplicat en el supòsit que es donin les circumstàncies que ho requereixi", ha afirmat.

Feijóo, en una entrevista a El Mundo, diu que "el senyor Mas pot declarar la independència de Catalunya com jo puc declarar la independència de Galícia. Té els mateixos poders, és a dir, cap ".

El dirigent popular explica que "a Mas se li han donat totes les alternatives possibles" i afegeix que "tots hem intentat persuadir, dialogar i respectar a un president que no respecta als altres".

El president gallec assenyala que "una declaració unilateral d'independència seria fum, una il·legalitat palpable". "El Tribunal Constitucional -insisteix- ja es va pronunciar sobre aquelles caixes de cartró a les que van voler donar l'aparença de referèndum i amb aquest tema passaria el mateix".

Finalment, assenyala que "em produeix estupor que hi hagi polítics a Catalunya que vulguin esquivar la llei, però no em preocupa el desafiament perquè tenim un Estat de Dret fort que li impedirà saltar-se la llei".

"Els governants poden passar a la Història havent estat útils per al seu poble, havent estat irrellevants o havent estat un llast. Mas està en el tercer seu lloc. Catalunya no es mereix aquest president ", conclou.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Marta, Barcelona, 15/08/2015 - 09:41

Home....te la seva gràcia.al menys a mi m'ha fet somriure.

#15 perico239, L'HOSPITALET DE LLOBREGAT, 13/08/2015 - 09:49

no sigues ximple, quan siguem independents no cadrà suspendre la autonomia, ja l'haurem suspés nosalres.
bon vent i barca nova, aviam con t'ho faràs sense viuew de la mamella de Catalunya.

#14 nenko, Tarragona, 13/08/2015 - 09:15

"Feijóo insinua que es suspendria l'autonomia en cas d'independència".
A veure, si som indepenents, pregunta tonta: quina autonomia es suspendria?

#13 Cesc, Badalona, 13/08/2015 - 00:37

I daaaaale amb suspendre l'autonomia. Que ens és igual. Que quan ens declarem independents les lleis espanyoles ja no tindran efecte en el nou marc jurídic. Ho enteneu ja?

#12 Meliq Salau, Reus, 12/08/2015 - 23:01

Ja els agradaria, de suspendre-la. Però poc que ho faran, car, de coratge, no en tenen prou. De ganes, però, sí que en tenen. Moltes!