Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2021. 13:54h.

Feixista l'últim!

Feixista l'últim!

Està la tropa independentista buscant feixistes fins i tot sota les pedres, de la mateixa manera que el Quixot veia castells allà on tan sols hi havia molins de vent, perquè no només es viu del 'que ve el llop', per l'anomenat "efecte Illa", sinó que a més els posa dels nervis la irrupció de Vox al Parlament català. És un veritable forat negre en el qual els nostres suposats compatriotes de la Catalunya Nord -els francesos de Perpinyà- fa ja molt que l'han convertit en un feu dels seguidors de Le Pen. A Catalunya els independentistes han deixat anar epítets com qui evacua una flatulència. Si ets espanyol i no t'han dit alguna vegada feixista en la teva vida és que no ets ningú, només un simple parell de cames. Els xenòfobs, racistes, homòfobs i presumptes assetjadors sexuals som sempre els espanyols, sota les diferents denominacions utilitzades per disfressar-nos de 'lagarteranas' com ara constitucionalistes, unionistes, etc., de la mateixa manera que a les províncies en lloc de dir-les províncies, les anomenen demarcacions.

Després de la caiguda del mur de Berlín i l'esfondrament de l'URSS el comunisme va fer mutis pel fòrum deixant rere seu una ingent quantitat d'orfes. El progressisme es va quedar sense el seu gran relat -el moviment 11-M no va aconseguir articular una ideologia pròpia- així que ha anat apedaçant l'absència amb retalls dels drets la dona, l'escalfament del planeta, el drama de la immigració, les desigualtats i un llarg etcètera variat i heterogeni que a falta d'una cosa millor ha agafat la Declaració de Drets de l'Home com mantra i l'"antifeixisme" com a pancarta. Van agafar la sortida d'emergència i per aquí s'han extraviat.

El nacionalisme català, amb posterioritat a la guerra civil, sempre s'ha presentat com d'esquerres. Fins i tot Pujol sent banquer es proclamava socialdemòcrata suec, fet que provocava la cleca de Josep Pla sobre l'escàs nombre de suecs que vivien a Catalunya. L'antifeixisme se'l va inventar el senyor Stalin i l'hi van comprar a França i Espanya a través dels Fronts Populars dels anys trenta, amb el gran èxit per tots conegut. A falta de res millor ara està de moda i igual serveix per a un pedaç que per a un descosit.

Recordo amb viva emoció quan es va canviar el nom del carrer Almirall Cervera per la del grandíssim actor Pepe Rubianes. El consistori barceloní presidit per Ada Colau -el primer alcalde que odia als seus conciutadans fins al punt de posar-los paranys a la via pública perquè es precipitin- ho va justificar dient que l'almirall era un feixista amb tan mala sort que el marí havia mort en l'any 1909. No obstant això, no va ser el millor perquè lluny d'acovardir-se, l'aleshores tinent d'alcalde el senyor Pisarello va afirmar que era un feixista tipus, diguem-ne, post mortem perquè el franquisme l'havia elogiat reiteradament. Un cas evident de l'anomenat "Reductio ad Hitlerum" segons el qual tot allò que va ser encomiat per Hitler com les autopistes, l'antitabaquisme o l'amor pels animals seria per això intrínsecament nazi.

La superioritat moral de l'independentisme li permet titllar de feixista a qui més ràbia li doni i permet als 'nanos', els anomenats "antifeixistes" que no han vist un feixista en la seva vida ni tan sols en foto, ajudar que la festa sigui tot un èxit ja es tracti de la senyora Álvarez de Toledo del PP o del senyor Abascal de Vox. Són la claca imprescindible perquè la turné sigui tot un èxit amb la complaent inactivitat dels Mossos d'Esquadra, tal com es va poder veure en les imatges.

El feixisme uneix tant com la hipoteca a les parelles. El senyor Pere Aragonès d'ERC proposa un "cordó sanitari" per excloure Vox, un partit perfectament legal, quan la política, com és ben sabut fa estranys companys de llit. Titllar-los de feixistes als seus votants és gairebé tan intel·ligent com l'allau d'insults que Hilary Clinton i els seus partidaris van abocar sobre els seguidors de Trump i que el van portar directament a la Casa Blanca.

Se'ls ha passat l'arròs de la Història. Fa poc temps el professor Richard J. Evans, sens dubte el més gran expert en Hitler i el nazisme amb la seva monumental trilogia sobre el personatge i el moviment, va publicar un article, després de l'assalt al Capitoli, titulat 'Per què Trump no és un feixista', en ell podia llegir-se que: "en lloc de lluitar contra els dimonis del passat -el feixisme, el nazisme- cal lluitar contra els nous dimonis del present". I en referència als polítics "[imaginar] una presa de poder feixista no els va a ajudar molt en aquesta tasca. No es poden guanyar les batalles polítiques d'aquest quan un està sempre encallat en el passat". / Manuel Trallero

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 manuel, terrassa, 07/02/2021 - 08:28

Si no veus feixisme els partits constitucionalistes és potser perquè tu també ho ets.

#3.1 Neferu, Barcelona, 07/02/2021 - 13:20

#3

Si no ves fascismo en los partidos independentistas...¡¡es porque TÚ también lo eres!!

#3.2 Alondra, Barcelona, 07/02/2021 - 22:06

Tu en tu vida has visto un fascista, mentecato., inculto.

#2 Neferu, Barcelona, 06/02/2021 - 19:09

Sí, Sr. Trallero. Para los independentistas son fascistas absolutamente todos los que no comulgamos ni practicamos la religión sectaria y excluyente procesista. Pero también es cierto que ya estamos acostumbrados y nos importa un pimiento sus opiniones en ese sentido.