Publicitat
Política · 7 d'Abril de 2009. 22:10h.

Felip Puig provoca un conflicte amb Unió

Convergència dóna suport a una moció de censura a Salou en contra del parer dels seus socis

Felip Puig provoca un conflicte amb Unió

Felip Puig, durant el congrés de CDC

El suport de Convergència a la moció de censura pactada entre CDC i la FUPS (Federació d'Units per Salou) en aquesta localitat, amb el vist-i-plau de Felip Puig, ha provocat un inesperat conflicte a la federació en un tema sempre delicat com és la política local.

Convergència ha anunciat cap a les set de la tarda que ambdues forces polítiques "han arribat a un acord per tal que totes dues formacions treballin conjuntament  i coordinadament un procés de col·laboració que ha de permetre anar en una única llista electoral a les eleccions municipals de l’any 2011".
 
L’acord ha estat signat per part del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, i el secretari general de FUPS, Pere Granados, i inclou que CDC instarà als seus militants, Salvador Pellicé i Marc Montagut a donar suport a la candidatura del regidor Pere Granados com a representant de la llista més votada l’any 2007 a Salou en la moció de censura que es presentarà al registre de l’ajuntament salouenc.
 
Entre els pactes assolits hi ha també l’acord explícit per part de la FUPS de suport a la candidatura de CiU a les eleccions catalanes de l’any 2010 i la preparació d’una comissió entre ambdues forces polítiques per tal de treballar  el pla d’actuació a seguir.
 
Actualment, CDC participava d’un pacte de govern a l’ajuntament de Salou, que ja preveia un canvi d’alcalde pel proper mes de juny, però els dos partits han acordat ara que el candidat a alcalde que es proposi fins a la fi de la legislatura sigui Pere Granados com a representant de la llista més votada pels ciutadans de Salou en les eleccions del maig de 2007.
 
Unió ha reaccionat amb un altre comunicat dues hores i mitja després en el que afirmava que la moció de censura anunciada per CDC "trenca el pacte que la federació de Convergència i Unió va establir en el seu dia amb el PSC".

La nota oficial, datada a Barcelona, destaca també que UD demanarà explicacions a CDC "pel trencament del pacte establert en el seu moment". El partit subratlla que "UDC no n’és promotor i vol subratllar en aquest sentit que han estat unes negociacions al marge d’Unió".

El partit "dóna suport a la posició de l’Executiu Local de Salou d’Unió i a la seva regidora a l’Ajuntament Martina Fourrier, que sempre ha actuat en benefici de la ciutadania, i que vol mantenir el compromís del pacte establert en el seu moment".

Unió creu que "els pactes fets s’han de complir i en aquest sentit remarquem que no hi ha hagut canvis significatius a la localitat de Salou que justifiquin presentar a hores d’ara una moció de censura que trenca el pacte establert".

La formació amenaça amb "treure les corresponents conclusions" i entén que "aquesta és una qüestió de possible conflicte intern local de CDC" i que prendran "la millor posició".

UDC recorda que "en el seu moment va prendre la decisió de donar suport al candidat, Salvador Pellicé, com a cap de llista escollit per Convergència en les darreres municipals".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 multipotas, BCN, 08/04/2009 - 19:57

CDC es com l´E no tenen escrupuls !!

#6 Capità Catalunya, Catalunya Lliure, 08/04/2009 - 11:19

No sé de que es queixen els d'Unió, no han complert mai els pactes de federació amb CDC, tant és així, que CDC ha tingut que crear una comissió de seguiment d'UDC. Ara que no es queixin.

#5 Mireia, Vilassar de Mar, 08/04/2009 - 10:44

Unió, com ara toca, al costat del PSC. El Duran farà amb el PSC el mateix que va fer l Anton Cañellas amb la UCD. On va Unió?

#4 victor, barcelona, 08/04/2009 - 07:21

- Tot el que sigui raconar al PSC-"PSOE", ja està be. Ells ho han fet infinitat de vegades als ajuntaments, amb la excusa del tripartit.

#3 Maria A., Tarragona, 07/04/2009 - 23:53

La actitud d Unió es una vergonya. Tenen interes en el pacte amb el PSC i els seus nous socis els obliguen a enfrontar.se a CDC.