Publicitat
Política · 8 de Juny de 2019. 19:08h.

"Felip VI ha estat un dels reis més implicats amb Catalunya"

L'historiador Jordi Canal considera que el monarca està decebut amb els independentistes

"Felip VI ha estat un dels reis més implicats amb Catalunya"

L'historiador i escriptor Jordi Canal, ha explicat al programa Converses de COPE Catalunya que "els cinc anys de monarquia (de Felip VI) no han estat fàcils, des d'un punt de vista polític".

"Evidentment el Procés ha provocat diversos problemes greus obligant a Felip VI a fer la intervenció del 3 d'octubre, una intervenció extraordinària dins de les seves funcions", ha afegit.

Jordi Canal ha participat en el programa Converses amb motiu del llançament del seu nou llibre "La monarquia del Segle XXI", un assaig en el qual parla del passat, present i futur de la Casa Reial espanyola.

Sobre aquella aparició pública en els televisors dels espanyols, Canal valora la temprança del rei: "molta gent li va demanar que intervingués i fora més enllà del que la Constitució li permetia".

"És un discurs en el qual hi ha una decepció cap a una part de la societat catalana per la qual ell s'havia implicat molt. El discurs ho fa diferent del que hauria donat el seu pare, Joan Carles I. Felip VI ha estat un dels reis més implicats amb Catalunya: ha estat el que més vegades ha vingut a Catalunya, parla molt bé en català -millor que alguns independentistes-. L'esforç fet pel rei es transforma en decepció, com hem vist al discurs", ha afirmat.

"Les coses poden anar a pitjor, no cal descartar-ho, i ho comprovarem a la tardor. Amb la sentència del judici i la campanya electoral podem entrar en una etapa complicada ", ha afirmat. Algunes de les solucions que planteja s'exposen en el seu llibre, en el qual planteja que des de l'Estat s'hauria d'actuar sobre "escola, mitjans de comunicació i funcionariat". "No aposto per un 155 però sense actuar en aquests punts anirem a pitjor", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Julio Loras Zaera, Tortosa, 11/06/2019 - 11:13

I tant que hi està! Ho va demostrar el 3 d'octubre.

#3 Josep, Collbato, 09/06/2019 - 20:27

Tens molta raó, aquí a prop de casa a Hostalets de Pierola i tenia una masia-picadero, aquest bufó rei com la majoria de reis sembla que el cervell el té a mig cos, o com a mimim es el que fa servir més, l'altre només el té per portar gorra. Canal no cal que ens venguis la moto, tothom sabem com són els borbons, no cal que facis el ridícul llo

#2 Happy, Esplugues , 09/06/2019 - 08:10

Una buena reflexión. El secesionismo no solo decepcionó al rey, decepcionó e indignó sobre todo a la mayoría de catalanes q nos sentimos españoles por historia, cultura y afectos. Lo peor es q si no se actúa en los ámbitos q señala Jordi Canal volverán a intentar otro golpe de estado.

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 08/06/2019 - 19:24

Pues que no se decepcione tanto y ejerza de jefe de estado, que para eso cobra, antes que estos totalitarios sin moral alguna nos maten como en el 34