Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2013. 10:43h.

Felipe González creu que Mas "no trencarà les regles del joc"

Aposta per una reforma de la Constitució que reconegui "la singularitat" de Catalunya

Felipe González creu que Mas "no trencarà les regles del joc"

Felipe González

L'expresident espanyol Felipe González ha manifestat en una entrevistaEl País que "no crec" que el Govern d'Artur Mas "estigui disposat a trencar les regles del joc que ens obliguen a tots".

L'exlíder del PSOE ha evitar pronunciar-se sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, però ha advertit que "les lleis estan per complir-les i respectar-les, fins i tot quan s'intenten canviar. I això és una obligació de tots els poders de l'Estat".

González ha manifestat que "és probable que la sortida d'una reforma constitucional que reculli la singularitat sigui ara necessària" després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

"El més inadequat de la sentència -ha dit- no eren els escassos articles suprimits, sinó un desafortunat judici polític sobre la percepció majoritària que Catalunya té sobre la seva pròpia identitat".

Per a l'expresident del Govern espanyol "és indiscutible, encara que alguns obtusos no ho vegin, que la seva llengua pròpia, la seva identificació amb una policia pròpia o les seves diferències històriques en el dret civil són singularitats que han de ser reconegudes en el seu autogovern, i no en l'autogovern, per seguir l'exemple, de Castella-la Manxa".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#22 pepero, Madrid, 07/12/2013 - 21:31

jajajajajajajajajajajajajajaja

#21 Kropotkin-Harto de la Santa Mafia Estelada, Vic, 06/12/2013 - 20:14

Catalanes, menos quejarse y mas pagar, que en el resto de España hay un nivel de vida que mantener....juas, juas....bueno, os dejo, que sale el Rivera en la progre Intereconomía hablando de transparencia y regeneración democrática....jua, jua

#20 Lluís, Moià, 06/12/2013 - 20:04

Les regles les vàreu trencar vosaltres amb el raspall del guerra fregant a tot drap l'estatut"Quien mal empieza, mal acaba"

#19 Gerard del Clot, Adéu volem construir algo millor, 06/12/2013 - 19:49

Nos vamos.Ahí os quedáis con el PP de Barcenas,con el Urdangarin,con los ERES de Andalucia,los PER de Extremadura, los sindicatos corruptos, BANKIA y Telecinco.

#18 Overseas, London, 06/12/2013 - 19:33

Felipito Catapum, dius dret civil propi de Catalunya i tens raó, com a nació tenim el nostre dret civil de fa segles. També teníem dret penal i mercantil, ... però ens els vareu prohibir. Que lleig això de prohibir a una nació fer les seves lleis, que lleig.