Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2012. 15:29h.

Felipe González encara creu en el federalisme "asimètric"

L'expresident espanyol considera que "seria la millor estructura"

Felipe González encara creu en el federalisme "asimètric"

González

L'expresident Felipe González, durant una conferència a ESADE Madrid va parlar sobre les aspiracions independentistes de Catalunya manifestades obertament durant els últims dies i va afirmar que "la millor estructura seria la d'un Estat federal asimètric" fent èmfasi que qualsevol canvi s'ha de fer a l'empara de la Constitució.

"No són les taules de la llei, però sempre hi ha unes regles de joc que cal assumir". "Estic d'acord amb la descentralització i no amb la centrifugació, sóc partidari d'un federalisme que porti en el seu si l'asimetria com a fet diferencial però conservant tots els mateixos drets", ha conclòs.
          
"Avui els governs que triem no tenen possibilitat de governar-nos, com s'ha pogut veure en la crisi financera. No poden fer res perquè pugi o baixi la prima de risc", ha dit d'altra banda. En relació a aquest punt, González va afegir que, també, "hi ha una crisi aguda de lideratge": "Un bon líder ha de saber gestionar l'ànim del seu poble i mobilitzar equips".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 ramon, barcelona-c, 24/09/2012 - 00:40

No entenc el titular ,que vol dir " encara" aquest listillo , com en Suarez , s'acaba d'apuntar al carro del federalisme asimetric no hi ha cregut mai .

#18 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 23/09/2012 - 13:05

Y eso que Carrillo era el "ultimo" federalista...

#17 fideli, rdnes, 22/09/2012 - 15:08

Ara? apa, ves a l'asil

#16 EduardSP, Barcelona, 22/09/2012 - 14:28

Fas tard i menteixes sobre el que tu voldries.

Pero deus ser l'unic prou intel.ligent per adonar-se que aquesta seria l'unica forma d'obrir un dialeg que deixes el process d'independencia en stand-by.

Per sort, tota la mala baba del PP se li ha girat en contra: no te marge per negociar.

#15 kimet, Catalunya, 22/09/2012 - 10:55

El Felipe Gonzalez es reia de Catalunya quan proposava quelcom semblant al federalisme i ara "creu que es bo" lo que creu es que l'independencia es inminent i SE LI ACABARIA LA MAMELLA. Siusplau no ens prengui per imbecils.