Publicitat

Mena acusa ERC de dir "bajanades"

Fent amics

El conseller Mena, a la sessió d'ahir al Parlament

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el diputat d'Esquerra Oriol Amorós han protagonitzat aquest dimecres una picabaralla al Parlament. Amorós, en el torn de preguntes al Govern, li ha preguntat en al·lusió a una recent entrevista al diari Ara en la que afirmava que la meitat dels aturats no trobaran mai feina: "conseller Mena, vostè ens va agradar molt quan va començar la legislatura i va dir que es proposava reduir l’atur a la meitat i que, si no, se sentiria fracassat. Dilluns passat ens deia que més de la meitat dels aturats no trobaria mai feina. Se sent fracassat? Creu que és capaç de complir el primer objectiu d’aquest Govern?"

Mena s'hi ha tornat: "senyor diputat, senyor Amorós, la primera afirmació, la de reduir l’atur a la meitat al final de legislatura és un objectiu de país que la conselleria d’Empresa i Ocupació fa seva. La segona afirmació que ha fet és senzillament una bajanada que jo no he pronunciat mai".

"Miri, conseller -ha replicat Amorós-, jo les seves declaracions no m’atrevia a qualificar-les de «bajanada», com vostè ha fet; en tot cas, han estat publicades, ha tingut més d’una setmana per rectificar-les, no ho ha fet, no ho ha fet. És més, ha parlat en la mateixa línia la seva secretària d’Ocupació"

"Diu també -ha afegit- que no tenen prou competències per trobar feina. Perdoni, però al Govern dels millors és qui se n’encarrega, d’això? De redreçar l’ànima no ho sé, però de l’ocupabilitat surt al seu capítol de l’acord de Govern. Què fan vostès? El SOC, tancat per reformes; set mesos per fer l’oferta d’ocupació; 7 milions menys de dotació per a la política ocupacional dels SOC; sense orientació sobre en quins sectors s’ha de formar la gent ni en quins sectors ha d’oferir l’economia, han d’oferir les empreses formadores més formació".

"Miri, el seu col·lega d’IESE, el senyor Pedro Nueno -ha insistit-, li deia que hauria de buscar més inversió en lloc de difondre i potenciar dades negatives. Vostès han fet el pitjor que se’ls pot fer als aturats, enfonsar-los la moral i tenir-los tancats a casa sense accés a la formació ocupacional. Si vostè no creu en la capacitat de superació de les persones...

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Susi, Barcelona, 31/07/2011 - 20:03

Mentre els aturats hagin de fer una entrevista que consisteix en omplir una base de dades durant una hora (per orientadores) i esperar-se una HORA més per ser atesos per l'Inem ja que està demostrat que les persones volen cobrar L'ATUR perquè no tenen cap confiança en el SOC per trobar feina.

#5 L'estat de benestar serà la tomba d'Europa, La veritat no agrada. , 25/07/2011 - 15:22

El que el senyor Mena no vol dir (està en un govern) però qualsevol persona intel·ligent sap és que hi ha una bombolla de persones. Sobra gent a Catalunya (i Espanya), hi ha excés de factor treball. I a sobre, amb la inflexibilitat de mercat, aquest no s'abarateix. Els sous han de caure un 20%.

#4 Almogàver, La Sagrera, 22/07/2011 - 13:59

Mena: Respecta a l'Iman Amorós que per una vegada té raó. Deixa amb les teves intervencions erudites de convertir el parlament en una "casa de cites" i torna a fer clases que els parlamentaris són sobirants nomenats per poble, tu ho ets a dit, i no són alumnes pijoalucinats.

#2 germana pepa, bcn, 21/07/2011 - 10:04

Mentre a la conselleria es dedicaven a "redefinir la estrategia" segons paraules de la secretaria d'ocupació, tot per treure a finals de juny una convocatòria pràcticament identica a la del any anterior, això si, amb 7 milions menys de pressupost,. Gràcies govern dels millors

#2.1 Teresa, Barcelona, 21/07/2011 - 20:40

Jo, sincerament, no sé d on han tret aquesta Secretaria d Ocupació tan ineficaç, prepotent i poc alineada amb les necessitats reals de la gent. La cosa que ha fet amb més èxit ha estat aprovar expedients de regulació que acomiaden milers de treballadors. Es nota que estava a un bufet d advocats

#1 germana pepa, Bcn, 21/07/2011 - 09:56

Suscric totalment les paraules del Sr. Amorós. Set mesos sense fer res, cinc mesos sense cursos, els aturats a casa sense moral i els professionals de la formació sense feina des de el 31 de Març , quan van finalitzarels cursos de la anterior convocatòria.