Publicitat
Política · 14 de Maig de 2016. 18:21h.

Fernández Díaz creu que la visita d'Otegi “denigra” el Parlament

El ministre qualifica de “lamentables” els poemes col·locats davant la comissaria de la Verneda

Fernández Díaz creu que la visita d'Otegi “denigra” el Parlament

Fernández Díaz en el 172è aniversari de la Guàrdia Civil

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que la visita que farà el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi al Parlament la setmana vinent  "denigra" a la institució. "És una indignitat que la institució que representa el poble de Catalunya rebi com un presumpte home de pau a un presumpte líder polític que formava part d'ETA”.

Fernández Díaz ha volgut recordar els atemptats que la banda terrorista ha comès en territori català, entre ells el d'Hipercor i la “matança” a la casa quarter de Vic. El titular d'Interior també ha recordat que Otegui encara no hagi condemnat a ETA. També ha qualificat de "lamentables" els poemes col·locats davant la comissaria de la Policia Nacional a La Verneda. Tot i així, ha valorat positivament que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi reaccionat tapant part dels missatges.

El ministre, que aquest dissabte ha participat en la celebració del 172è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil que ha tingut lloc a la Comandància de Barcelona, també ha assegurat que creu “real i imprescindible la convivència” dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil per garantir la seguretat dels catalans.

Fernández Díaz ha afegit que la seguretat a Catalunya “és una tasca compartida en la qual participen totes les administracions i en què tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil, amb els 6200 efectius que mantenen, tenen un paper fonamental per a la seguretat de els catalans, exercint funcions de caràcter exclusiu que només a ells corresponen, i una actitud cooperadora permanent amb la resta de cossos policials ".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#15 Pepon , Bcn, 17/05/2016 - 00:13

Bueno, tampoco va de una denigración más.
De hecho hace buena pareja con la presidenta.

#14 Pepito-va-de-curt, Vall-romanes, 16/05/2016 - 12:45

I Fraga (un dels seus) ¿no denigrava el parlament espanyol? Amos, hombre! Q es pensa q ens mamem el dit?

#13 Miqueló, Vallfogona de Riucorb, 16/05/2016 - 11:53

Aquest senyor, prototipus del catòlic ibèric, no ens deixaria llegir ni la Bíblia (com feien els inquisidors). El poema és d'un escriptor reconegut internacionalment.

#12 Vicky, Mataró, 15/05/2016 - 17:53

Más nos denigra a los ciudadanos de Cataluña la visita de un representante del Gobierno que le han salido más corruptos en toda la Historia de España, todos los representantes de ese Gobierno son responsables por acción (Soria) u por omisión (todo el resto empezando por Marianico).

#11 Dionís, Caldes de M., 15/05/2016 - 17:30

Tranqui ministre.
El teu àngel custodi , en Marcelo i el comissari honorífic en Paco Marhuenda ens protegeix.