Publicitat
Política · 22 de Desembre de 2009. 12:28h.

Ferran retreu a Duran practicar la "islamofòbia"

El dirigent del PSC replica al líder d'Unió i la diputadad de CDC Marta Alòs

Ferran retreu a Duran practicar la "islamofòbia"

Joan Ferran, en una imatge d'arxiu

El portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, ha replicat en el seu bloc l'article de Rahola a La Vanguardia. Ferran assenyala que "quan Pilar parla de les sàtrapes i de la falta de drets humans en algunes societats no hi ha res a objectar. Quan s'intueix que generalitza, potser sí. De minarets, com de campanars, n'hi ha de tot tipus: uns van de pietosos i d'altres poden contenir la llavor de l'odi".

"Sap Pilar que tota religió té en nòmina la seva quota de fonamentalistes; Ningú no se'n deslliura. Sap, també la meva estimada amiga, que la violència genera violència i l'explotació impulsa la radicalitat entre els desesperats. Sap que des de la comoditat d'Occident és difícil comprendre, en la seva totalitat, les reaccions dels altres mons que hi ha en aquest", afegeix.

El dirigent socialista recorda que "alguns polítics que busquen el vot fàcil practiquen l'islamofobia perquè és un esport simple basat en la por. La més terrible derrota de la llibertat és aquella que es dóna quan es marca en ser humà per motiu de raça o religió" en al·lusió a Josep Antoni Duran i Lleida, que s'hi va referir en la seva darrera carta setmanal, i la diputada de CiU Marta Alós, que va escriure un article a e-notícies sobre el tema.

"No pretenc apaivagar cap debat ni obviar cap abús contra les persones. Els discursos d'Ahmadineyad no m'interessen i em repugna la lapidació... Ara bé aquí amb la que està caient, no és gaire demanar el traçar una línia nítida que no confongui la part amb el tot", remarca.

"A Pilar Rahola molts la llegeixen pel que diu i com ho diu. Té projecció i genera opinió. No crec que sigui una calúmnia ni una grolleria demanar-li que -des de la seva llibertat- moduli. Li ho demano amb respecte i afecte. Si ho fa, si ho fem, serà una contribució a la concòrdia. No ho dubtin", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 La falsa leyenda de Jaume I, BCN, 23/12/2009 - 18:37

Jaume I, aquél que cedió Languedoc a Francia, Murcia a Castilla, y dividió sus reinos entre sus hijos cuando ya ni los castellanos lo hacían sino que los heredaban juntos, y más putero que Berlusconi? gracias a él no fuimos nunca una nación unida!!

#11 Fran y cierra España!, BCN, 23/12/2009 - 18:34

Fran: Catalunya se formó por Carlomagno en una primitiva Marca contra... los demás españoles, según todas las tesis nacionalistas. Ah, y contra sicilianos, franceses, napolitanos, bizantinos, angevinos, genoveses, venecianos, navaros ¿eran moros esos?

#10 Josep Mª, Terrassa, 23/12/2009 - 14:45

Aquests sociates, ara que han esgotat ja el vot de l'immigració espanyola, volen captar l'islàmic i també el sudamericà que és de caire espanyolista (la madre pátria)
Quina epidèmia que tenim a Catalunya !!!

#9 Quim, Pineda de Mar, 22/12/2009 - 22:37

Escolta maco (pel Ferran), vols dir que ja no has/heu anat massa lluny amb aquest fals "progressisme", fals "internacionalisme" i aquest "que a casa nostra hi quep tothom i tothom pot "fotre el que vulgui" per que "som molt demòcrates?

#8 Font Paulus, Katlonienfreistaat, 22/12/2009 - 18:47

Tot el suport al gran patriota Durant, estendard de la cristiantat catalana, endavant, visca Sant Jordi, Montserrat, la Santa Religió, els valors tradicionals, el somatent, Convergència, el nacionalisme Català, l'independència, Carretero i més gent.