Publicitat

La Conferència sobre el Futur d'Europa exclou l'oficialitat del català i l'autodeterminació

Fiasco d'Alsina

L'oficialitat del català i l'autodeterminació "han estat excloses" de les propostes que s'inclouran en la Conferència sobre el Futur d'Europa. Ho ha anunciat la consellera d'Exteriors, Victòria Alsina, en l'acte institucional amb motiu del Dia d'Europa.

Alsina ha remarcat que aquestes dues propostes van ser de les "més votades", però ha lamentat que "han estat excloses del plenari encarregat d'adoptar les propostes finals de la Conferència". "En política no hi ha res més contraproduent que generar expectatives i després no satisfer-les, ha dit en referència a unes paraules de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, pronunciades fa un any.

També ha assenyalat que "el nostre compromís amb Europa és inqüestionable" i ha afegit que "la millor manera de ser europeistes és mirant la UE amb ulls crítics". "Volem que la nostra veu sigui escoltada, perquè Catalunya també és Europa, i Europa la fem entre tots", ha reclamat.

Finalment, ha manifestat que "cal que la UE abordi la seva crisi de legitimitat amb una defensa sense fissures d'un futur basat en els drets humans i la democràcia". "No podem ni volem imaginar-nos un futur on softwares com Pegasus no siguin dràsticament prohibits", ha conclòs.

 

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/05/2022 - 22:42

De verdad, no entiendo cómo estos fascistas europeos ponen por delante de la oficialidad del catalán tonterías como la inflación, el paro, la recesión, la crisis energética, la guerra de Ucrania, la crisis alimentaria, la inmigración ilegal, el repunte de la delincuencia, y otras minucias sin importancia. Ens volen aixafar!!!

#17 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 09/05/2022 - 19:28

Con otra Cataluña más honrada,auténtica,coherente y respetuosa con la historia,todavía habría alegrías.Pero esta Cataluña,interesada,usurpadora y conspiradora,de la mano de un nacionalismo en manos de"expertos"para crear identidades nacionalistas, no merecemos queja alguna

Pretendimos ser todo a través de humo,y ahora no somos nada

#16 Pepe, Barcelona, 09/05/2022 - 17:41

Que Cataluña es Europa es una obviedad, ya que Cataluña es España.
Nadie en el mundo quiere saber nada de independentismos, ¿lo entiende consellera?

#15 Protágoras, bcn. España, 09/05/2022 - 17:28

A la "etnocracia" supremacista catalana se les llena la boca de "democracia" a la vez que marginan y discriminan la lengua y cultura de más de la mitad de los catalanes.

"Hablar la lengua del que desprecia la tuya es un acto de sumisión y vasallaje," Amin Maalouf

#14 nyerro, L'Escala, 09/05/2022 - 17:20

Dons ja queda mes clar que això de la conselleria aquesta només serveix perquè alguns espavilats visquin a cos de rei a les "embaixades" que tenen muntades pel mon. A costa dels nostres Impostos, clar. Colla de caradures.