Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2009. 08:26h.

Finançament sí, Estatut no

L'Avui assegura que el TC només deixarà "la closca"

Finançament sí, Estatut no

Protestes contra l'Estatut, anys enrere

El TC podria deixar l'Estatut podria quedar buit, segons assegura l'Avui a partir de fonts polítiques. Segons el diari, el Constitucional apunta que "la sentencia dejará entero el caparazón del Estatut, pero el interior quedará hueco de contenido a través de la reinterpretación”. Els grans pilars del text semblarà que quedin intactes, però que perdrà contingut amb una sentència interpretativa i algun article retallat.

S’eliminarà la part que fa referència al Síndic de Greuges i que xoca amb les competències del Defensor del Poble. També es parla de l’organització territorial en vegueries, malgrat l'oposició del conseller de Governació, Jordi Ausàs, va desitjar ahir que no es compleixi. I el mateix passa amb els Consell de Justícia, una desconcentració del Consell General del Poder Judicial, a la qual són reticents els magistrats, sobretot els conservadors.

Tot i que no es descarta que la sentència sigui a finals de juliol o principis d’agost, la sentència es podria ajornar fins al setembre o l’octubre. La sentència satisfaria tant al PP com al PSOE, ja que amb la reinterpretació podrien justificar la seva postura davant el seu electorat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Pere, Reus, 17/07/2009 - 18:17

Quina pesadilla.... els catalans estem farts de tant debat pesat i absurd: ABSTENCIÓOOOOO!!!

#9 fedor, BCN, 17/07/2009 - 13:44

Excel·ent! És la notícia que esperava amb més delit. Ens buidaran l'estatut. Magnífic! Per fi la gent es convencerà que d'estatuts ja n'estem farts. Anem pel que realment importa: LA INDEPENDÈNCIA.

#8 Hug, Begur, 17/07/2009 - 11:17

Español, eso que propones no lo soportaria la comunidad madrileña. Aqui en catalunya compramos lo que tiene mejor relacion calidad precio y no nos calentamos la cabeza como

#7 Español, España, 17/07/2009 - 10:40

Boicot total a los productos Catalanes.Es la única forma de saber cuanto le corresponde realmente a Cataluña.Otra forma de saberlo sería que las empresas pagaran sus impuestos donden ganan el dinero y no donde tienen la sede social.

#6 qwerty, qwerty, 17/07/2009 - 10:31

Pere, a tu no et retornen res. La Generalitat utilitzarà els diners per pagar els 6.000 milions de deute públic que genera en 2008 i 2009