Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2013. 16:35h.

Fins i tot ERC parla de reformar l'Oficina Antifrau

Els republicans van amenaçar amb trencar el tripartit si no es tirava endavant el projecte

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Marta Rovira, ha emplaçat el Govern a fer una reforma de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Les declaracions de Rovira arriben només quatre anys després de la seva creació.

La portaveu d'ERC, durant la comissió d'Afers Institucionals d'aquest divendres, ha demanat que es promogui "una reforma de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC)". "Els costos actuals podrien orientar-se més cap a un servei directe per atendre les denúncies de molts ciutadans i funcionaris compromesos", ha afegit abans de demanar també que "s'ha d'optimitzar la seva eficàcia".

La constitució de l'Oficina Antifrau -que es va aprovar a l'octubre del 2008- va ser, de fet, un dels projectes estrella d'ERC durant el tripartit. Fins i tot els republicans van arribar a amenaçar amb trencar el Pacte del Tinell si no es tirava endavant si el PSC no retirava les esmenes al projecte de Llei.

L'Oficina Antifrau té cinc milions de pressupost anual i una plantilla d'una cinquantena de persones -cinc de les quals són alts càrrecs-, però no té competències judicials: quan acaba d'investigar un tema el trasllada a la fiscalia.

El debat sobre la possibilitat de crear una Oficina Antifrau es va iniciar al desembre de 2003, quan PSC, ERC i ICV van recollir aquest compromís al Pacte del Tinell.

El 25 de febrer de 2005, i després de la polèmica sobre el presumpte cobrament de comissions per la concessió d'obres públiques, el Parlament es va comprometre, amb l'oposició de CiU, a crear una Oficina Antifrau dependent del conseller en cap.

Al març d'aquell any, el Govern de la Generalitat va crear un programa destinat a crear l'OAC, i al final d'aquella legislatura es va aprovar un projecte de llei per a la seva creació.

Però l'avançament electoral va fer impossible la seva aprovació, i finalment el projecte va ser reprès al 2008. Des de l'inici, el projecte va donar lloc a una polèmica bàsicament entre PSC i ERC sobre si havia d'investigar o no els ens locals, i sobre de qui havia de dependre.

Rovira, durant la comissió
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 BEJOTA, BCN, 11/02/2013 - 16:38

SEAT:.- Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid, ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.

#4 BEJOTA, bcn, 10/02/2013 - 11:28

La ?ruina? independentista de Quebec, el modelo de Mas.
La provincia francófona sufre un prolongado declive desde que el separatismo apostó por la separación de Canadá.

#3 BEJOTA, BCN, 09/02/2013 - 13:23

ERC:Ja podeu fotra el camp de Valéncia .

#2 anna, Barcelona, 08/02/2013 - 18:50

Potser s'haurien d'investigar a si mateixos. 5 alts càrrecs i 50 persones per a no fer res, és inútil.
Per cert, quants corruptes de les llistes d'imputats que existeixen avui dia han sortit d'una investigació d'aquesta oficina? Ho sabeu?

#1 RAFAEL , lleida, 08/02/2013 - 16:49

En esta legislatura ERC esta dando una imagen de FALSEDAD y de DOBLE CARA, impresionante. Siempre ha presumido de su única posición de cara a su ideología, ahora depende del ''corruptor''.

#1.1 Juan Antonio Dominguez, Barcelona , 08/02/2013 - 22:52

Rafael, podras no estar deacuerdo con el ideal de estos independentistas, pero se les ha de reconocer que son consecuentes con su ideario y lo mas importante, que no son unos chorizos, como el resto de los demas partidos. Como decimos los españoles, al Pan, Pan y al vino, vino.