Publicitat
Política · 6 de Juny de 2021. 11:02h.

Fins i tot Puigneró descarta la via unilateral com a "primera opció"

"No la descartem si el Govern espanyol no es mou"

Fins i tot Puigneró descarta la via unilateral com a "primera opció"

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana, Jordi Puigneró, ha manifestat que la via unilateral "no és la primera opció" del Govern. Puigneró, en una entrevista a La Vanguardia publicada aquest diumenge, ha apuntat que "no la descartem si intentem arribar a un acord i el Govern espanyol no es mou".

La via unilateral no és la primera opció, però no la descartem si intentem arribar a un acord i el Govern espanyol no es mou. Ja vam demostrar l'1-O que la via unilateral és possible" ha assenyalat el vicepresident.

Puigneró, en l'entrevista, ha considerat que els indults "seran bons pels presos i les seves famílies" però ha apuntat que no resoldran "el conflicte entre Catalunya i Espanya". "No ens hem oposat mai als indults, però que no es jugui amb ells. Si els volen fer, que els facin. Serà bo per als presos i les seves famílies. Però només resolen nou casos, no el conflicte entre Catalunya i Espanya" ha dit.

Segons el conseller, "l'única manera de resoldre'l és reconèixer que Catalunya és un subjecte polític, acabar amb la repressió, i l'amnistia, que resol també l'exili, 3.000 casos que estan en els tribunals, la repressió del Tribunal de Comptes... I en aquest procés, Puigdemont no és el problema, és la solució" ha assegurat. El conseller també ha apuntat que "serà difícil sortir del conflicte si no es resol" la situació de l'expresident Carles Puigdemont.

"Si no se soluciona el problema de l'exili serà molt difícil que puguem arribar a una solució global del conflicte. Sempre tindrem un president legítim a l'exili i això volem solucionar-ho" ha indicat.

El vicepresident de l'Executiu català ha considerat que la mesura dels indults "són pal·liatius, per anar ajudant perquè tenint presos polítics és difícil arribar a bon port" i assenyala que "si la solució es vol plantejar via reforma del Codi Penal, que ens l'ensenyin".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Sarola, Castelldefels, 07/06/2021 - 12:12

Només ens faltava aixo !. Ara aquest "Moro" COLPISTE ens vol donar lliçons. ¡ Som, Una maravella !.

#12 Masias , Mis posaderas , 06/06/2021 - 17:40

Todo lo que cuenta puede ser válido en el Planeta de los Simios pero aquí los humanos funcionamos de otra manera

#11 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 06/06/2021 - 17:06

Mi conclusión: todo lo que no les conviene es represión.
Se ha judicializado la política, que es lo que ellas y ellos, los indepes de salón o de campo, pagesos i pageses, buscan.
Saben que es la patada hacia adelante, porque están atascados.
Unos se hacen las víctimas resarcidas por la caja de resistencia y otros cobran dinerales en cargos.

#10 Benet S., Barcelona, 06/06/2021 - 16:59

Després de la dosis de xarop de trena que, amb molt d'encert, la Justicia els va aplicar, la resta de la banda i els palmeros de torn es guardaran prou de repetir veleitats d'aquella mena, i mes veient que cada mes continuen posant mà a la caixa per omplir-se les butxaques amb salarisd'escandol, prebendes i subvencions a la claca que els vota.

#9 Cavallblanc, En el lejano Oeste, 06/06/2021 - 16:12

Pues este,que aplaudia hasta quemarse las manos y los jefecillos del engañoproces me dijeron 18 meses.Me habran engañado?

Que raro!!!