Publicitat
Política · 28 de Juliol de 2010. 14:47h.

Fiscalia acusa un exdiputat d'ERC de votar per Alberto Fernández

L'Ajuntament de Barcelona es presentarà contra Joan Puig per "delicte de falsificació de document oficial"

Fiscalia acusa un exdiputat d'ERC de votar per Alberto Fernández

Puig, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha presentat una denúncia contra l'exdiputat d'ERC, Joan Puig, per suplantar la identitat del president del grup municipal del Partit Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, a la consulta de la Diagonal el 12 de maig.

La Fiscalia ha especificat que els fets poden constituir un "delicte de falsificació de document oficial per particulars" i, a més, ha argumentat que la persona acusada va reconèixer en la seva declaració que va suplantar la identitat del líder popular per demostrar que el sistema de votacions no tenia garanties, segons ha informat avui l'Ajuntament de Barcelona.

El consistori barceloní, que es presentarà com a acusació particular, va presentar la denúncia al jutjat un dia més tard de l'incident, el 13 de maig. Puig es va presentar com a president de l'entitat "Col.lectiu 2014 de Reflexió Nacionalista", va emetre el seu vot a través d'un mòbil i un ordinador d'empresa utilitzant el nom del pressent del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz.

El Col·lectiu 2014 ha manifestat que es van "limitar a posar en evidència les greus deficiències de seguretat existents en el sistema de votació electrònica de la consulta de la Diagonal denunciades, per exemple, pel mateix grup municipal de CiU a l'Ajuntament. A aquesta denúncia del grup municipal de CiU s'hi afegeixen d'altres que van provar com es podia arribar fins i tot a votar en nom d'una membre de la casa reial espanyola, evidenciant l'absència de garanties de respecte de la integritat i identitat de les persones".

"El Col·lectiu 2014 demana a l'Ajuntament de Jordi Hereu que deixi de perseguir entitats que es van limitar a denunciar errades greus de seguretat i es dediqui a administrar amb diligència i seriositat els recursos públics dels ciutadans", conclouen.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 joan, barcelona, 29/07/2010 - 13:25

llastima que a en carod li quedin quatre dies ,perque podria donar una de les seves -embaixades- a aquets pallaso i apartarlo de fense fer el ridicu. quand erc sigui ja definitivament extraparlamentaria aquets i en tarda podren formar un duet de pallasos

#9 Josep Mª, Girona, 29/07/2010 - 13:10

espero que la fiscalia sigui tant amatent amb l´assalt a la seu d´ERC a l´Eixample (violència política, kaleborroka, no?), com ho ha estat amb en Puig per demostrar la filfa de la consulta de la Diagonal.

#8 Antoni, Mahón con H, 28/07/2010 - 22:00

Pero bueno, este tío es el payaso asaltapiscinas, es lo único que le faltaba. Ay que ver como son estos independentistas.

#7 Reagrupapringats, Jo ja m'he reagrupapringat, i tu?, 28/07/2010 - 21:45

¿Así es cómo entienden la democrácia los separatistas? ¡Vaya fascistas!

#6 Jep, Badalona, 28/07/2010 - 19:38

Posar en evidència que el referèndum de la Diagonal era una farsa comporta que et persegueixi la fiscalia? Ara l'Hereu ens farà creure que la culpa del desastre és d'aquest home? No s'ho creu ni ell.