Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2020. 15:21h.

Fiscalia rebutja la querella del PP contra Torra

Diu que la seva legitimitat com a president no s'ha de resoldre "en un tribunal penal"

Fiscalia rebutja la querella del PP contra Torra

La Fiscalia Superior de Catalunya demana al TSJC que no admeti a tràmit la querella del PP contra Quim Torra registrada pel tribunal el 6 de febrer passat. El fiscal argumenta en el seu informe que els fets recollits en la querella del PP “no són constitutius d’infracció penal”.

D’una banda es puntualitza que la declaració de la JEC que deixa sense efecte la credencial de Torra com a diputat “no realitza un pronunciament exprés sobre la seva condició de president”. De l’altra, s’argumenta que l’Estatut atribueix la competència al TSJC en relació als diputats i respecte el president de la Generalitat. Per contra, en la querella el PP es refereix a Torra com a “president de facto” de la Generalitat.

El fiscal apunta que la competència de la sala del TSJC és en realitat resoldre accions penals contra una persona “a qui es reconegui l’efectiva condició de MHP” i entén que en tot cas la querella s’hauria de dirigir a un jutjat d’instrucció de Barcelona. “Considera aquest ministeri que no és en seu d'un tribunal penal on s’ha de dilucidar si qui exerceix les funcions de MHP en la situació actual es troba o no legitimitat per l’exercici”, s’afirma.

Per últim, el fiscal també escriu que la conducta que s’atribueix al querellat és en l’actualitat “atípica” però rebutja incloure-la en el delicte vigent d’usurpació de funcions públiques, “que es reserva per aquells que sent aliens a la funció pública se l’atribueixen falsament per obtenir avantatge o cometre altres delictes amb major facilitat”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat