Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2014. 10:19h.

Fissures al Govern

Ortega o Santi Vila s'oposen a seguir amb la campanya institucional, segons La Vanguardia

Fissures al Govern

Reunió del Govern (Foto:Govern.cat)

La suspensió de la campanya institucional per a la consulta del 9 de novembre va provocar "intercanvis d'opinions complicats" durant la reunió del Govern, segons informa La Vanguardia. En aquest sentit, el diari explica que els consellers van mantenir postures distants.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va negar a seguir amb la campanya si aquesta podia perjudicar els funcionaris. En canvi els consellers Germà Gordó, Ferran Mascarell o Irene Rigau defensaven deixar la porta oberta a obviar el TC sempre que preservés el paper dels funcionaris.

Rigau va apostar per conciliar la protecció del personal de l'administració amb el manteniment del procés polític, en línia amb l'exemple del seu enfrontament amb el Govern central per la llei Wert.

Per la seva banda, Andreu Mas-Colell va subratllar que el Govern ha de parlar clar: s'acata o no s'acata la decisió del Constitucional; i en cas afirmatiu, continuar liderant el procés, sense deixar que el ritme vingui marcat des de fora del Palau de la Generalitat.

Això va provocar la rèplica del conseller Santi Vila en defensa dels funcionaris, donant per fet que Mas-Colell apostava per no atendre la suspensió del TC tot i les conseqüències sobre els funcionaris. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, de qui depenen els Mossos d'Esquadra, també implicats en el dispositiu, es va mantenir en un discret segon pla, segons el diari.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Cansat, B, 01/10/2014 - 12:20

Valor, alçada moral i intel·ligència!.. AIXÒ ES EL QUE HAN DEMOSTRAT ELS QUE ES NEGUEN A CONTINUAR AMB LA CAMPANYA INSTITUCIONAL
PER A LA CONSULTA.

#7 iñigo, bi, 01/10/2014 - 11:42

Pero vamos a ver... ¿Santi Vila no es conseller de Infraestructuras y demás? Entonces, ¿qué hace dedicándose a estos temas, y con él todos los cargos políticos del Govern? Dedíquense a gobernar, señores y señoras, dedíquense a GOBERNAR.

#7.1 Flipander, BCN, 01/10/2014 - 14:55

Carai tu, i el MARGALLO, què no es ministre d'exteriors?
Que fa parlant tot el dia de temes que ho hauria de fer el d'Interior?. Aneu-vos-en a berenar (Iros a merendar).

#6 PAco, BCN, 01/10/2014 - 11:26

Fisuras???....será en las rodillas de alguna patriota.......Lo que no sale en la foto es lo que hacia la Rahola debajo de la mesa

#6.1 Flpander, BCN, 01/10/2014 - 14:57

Amb les teves paraules ja demostres qui ets. Un garrulo.

#5 Sabes quien se ha dejado bigote, mi cipote!, 01/10/2014 - 11:14

Visca el govern dels Millors... ah perdó.. Visca el govern dels fracassats!. Ara sí, és correcta la puntualització

#4 Sam Belluga, Sant Jaume de melajalaves, Osona, PPCC, 01/10/2014 - 11:13

Com sempre els botiflers en contra de posar els collonets sobre la taula: Ortega i Vila, marxeu a espanya que és on us trobareu millor, i deixeu d'emprenyar.