Publicitat
Política · 8 de Març de 2009. 12:02h.

"Fita històrica"

Pels organitzadors, la marxa a Brussel·les ha internacionalitzat "el conflicte polític català"

"Fita històrica"

Capçalera de la manifestació

El consell organitzador de DeuMil.cat valora com un gran èxit la manifestació d'aquest dissabte  a Brussel·les per a reclamar l'autodeterminació de Catalunya. Tanmateix, consideren que s'ha aconseguit una "fita històrica" i que s'ha internacionalitzat "el conflicte polític català". Segons un comunicat emès per l'organització, "dotze mil persones s’han manifestat amb el lema “We Want a Catalan State”. Dues pancartes, una amb el lema en anglès, que portava el consell organitzador de Deumil.cat i representants de les plataformes i entitats que han col·laborat en l’organització de la manifestació, i una amb el lema en català “Volem un Estat Català”, portada pels delegats territorials de Deumil.cat, han encapçalat la gernació de catalans que s’han aplegat a Brussel·les. D’una manera pacífica, reivindicativa i amb un gran civisme, milers de catalans han donat a conèixer al cor d’Europa que volen exercir el dret d’autodeterminació per constituir-se en un Estat propi, membre de la Unió Europea".

"Aquesta manifestació representa una fita històrica en la internacionalització del conflicte polític català. S’ha donat a conèixer internacionalment que a Catalunya hi ha una demanda creixent per exercir el dret d’autodeterminació, davant la situació de blocatge institucional, i d’humiliacions constants a la ciutadania de Catalunya. El fet que ahir a Brussel·les, la Secretària d’Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, s’hagués de pronunciar en públic sobre una possible independència de Catalunya, és un fet excepcional, i significa un punt d’inflexió en la internacionalització del conflicte català", s'afegeix.

Els organitzadors valoren, a més, "que en un context de crisi com l’actual, ciutadans autoorganitzats en pocs mesos i partint d’una iniciativa sorgida a internet, hagin pogut aplegar milers de ciutadans a Brussel·les hauria de fer reflexionar la classe política catalana. Tal com hem reclamat en el manifest de la manifestació, cal que l’autodeterminació estigui a la seva agenda, i que formi part de les condicions per fer pactes de govern".

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#73 incomode, bcn, 09/03/2009 - 17:25

hombre, "histórica" un poco exagerao, no!?
que en las parrilladas de mi pueblo se junta más gente, además cuando se dice que es pa 3.000 es pa 3000. No pa 10.000 y luego se presentan 2.900...!

#72 luis, barcelona, 09/03/2009 - 14:20

Pues yo tambien quiero LA INDEPENDENCIA pero sin los de TARRAGONA que me llevan frito con las subvenciones a la AVELLANA

#71 Ferna, BarCelOna, 09/03/2009 - 13:00

Wide is castilla, ya el nombre lo dice todo. Oye, tú si que fuiste, no? y de vuelta te bebiste hasta el agua de los floreros... chaval, vaya torrija llevas. Cuando se te pase, tómate la medicación, y argumenta coherentemente. Seré PRINGAT, pero como tú.

#70 joijojojojoooooo, wide is catilia, 09/03/2009 - 12:31

ves-hi tu i els de la teva corda, Ferna a demanar l'educació en castellà, a veure quans sou pagant-vos-ho vosaltres, PRINGAT! a més, com portem 30 anys, ens ho passariem pel forro dels coll***. a seguir rabiant, x internet això si!!! jajajajjaja

#69 pappagalletto blu, barcelona, 09/03/2009 - 12:28

Hi havia molta més gent a Villareal, per veure l´Espanyol. A Bruseles eren quatre gats mal comptats.