Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2011. 16:12h.

Foment crida a "unir esforços" pel corredor mediterrani

Blanco conovcarà els consellers de les comunitats afectades

Foment crida a "unir esforços" pel corredor mediterrani

José Blanco, en una foto d'arxiu

El Ministeri de Foment ha anunciat que convocarà en els pròxims dies als consellers de Transports de totes les comunitats autònomes afectades pel corredor del Mediterrani (Catalunya, País Valencià, Múrcia i Andalusia) per informar de "les gestions que el Govern d'Espanya ha realitzat per aconseguir que el corredor formi part de les xarxes transeuropees i unir esforços en la consecució d'aquest objectiu comú".

El departament dirigit per José Blanco ha indicat en un comunicat que la Comissió Europea ha esmentat "el corredor mediterrani per primera vegada en un document oficial comunitari", la qual cosa significaria "un salt qualitatiu de vital importància" a favor d'aquesta infraestructura. Així també, el Govern estatal ha destacat que per al sexeni 2014-2020 es contempla "un finançament per a infraestructures de transport que quadriplica la del període immediatament anterior".

No obstant, Foment ha criticat que "davant l'inexplicable d'algunes reaccions expressades després de la difusió de l'esmentat document, el Ministeri de Foment demana a totes les administracions públiques i institucions implicades així com a FERRMED que no contribueixin a un debat estèril que en comptes de beneficiar perjudiqui l'objectiu en el que estem obstinats: la inclusió del corredor mediterrani a la Xarxa Transeuropea de Transports".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 cabra, Terra Alta, 03/07/2011 - 10:28

El sr. blanco es el que volia treure les mercaderies de andalusia per HUESCA
no me'ls crec (PSOE-PSC)
Al menys el PP t'insulta a la cara i no com aquets que al final es creuen que ho fan pel nostre be.
Sol cal mirar la rendibilitat de l'AVE son uns pocavergonyes
INDEPENDENCIA

#6 ramon, barcelona-c, 03/07/2011 - 00:20

Podrà l'espanya del futur quadriplicar les inversions en infraestructures de transport ??o potser es que durant 1011 ,1012 i 1013 seràn igual a zero ? i es refería al conegut i invisible corredor del Mediterrani ? i la UE que diu ? res i els corresposals alemanys anglesos que saben , res .

#5 ramon, barcelona-c, 03/07/2011 - 00:14

Cap força per alterar la despesa de l'estat que va a finançar xarxes de Tav amb un us ridicul i un manteniment enorme amb els diners proporcionats especialment per Catalunya i subvencions de milions de ganduls que inundan Espanya i també Catalunya i els que no parlan català que no ho volen saber

#4 Terraxa, Terrassa, 01/07/2011 - 23:12

Ara que no hi ha un duro a la caixa en volen parlar. I d'Europa que se n'oblidin, ens volen fora, aviat i sense haver de desembutxacar ni cinc

#3 Jaume, Barcelona, 01/07/2011 - 22:16

El que el Ministerio de Fomento ha fet per impedir que s'endegués el projecte del corredor del Mediterrani és una cosa ben sabuda. No es podia tolerar que una xarxa de transport tan important no passés per on toca (Madrid). Ara que no ens pretenguin aixecar la camisa.