Publicitat
Política · 8 de Juny de 2011. 17:34h.

Foment deixa d'invertir 5.600 milions, segons CiU

Pere Macias denuncia "múltiples paràlisi" en obres ferroviàries i viàries

Foment deixa d'invertir 5.600 milions, segons CiU

Pere Macías, en una foto d'arxiu

El portaveu de Foment de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha denunciat l’ “incompliment” del ministeri en inversions compromeses per a Catalunya, que ha quantificat en "4.616.000 en licitacions que no s’han desenvolupat i 1.000 milions per retards d’obres previstes".

En una interpel·lació al ministre José Blanco, en el Ple del Congrés, Macias s’ha queixat que aquesta falta d’inversió repercuteix negativament en el servei de Rodalies que Renfe presta a Catalunya i genera “insatisfacció en els usuaris”. Per al diputat nacionalista, la xarxa ferroviària, propietat d'Adif, es troba en “males condicions”, i ha responsabilitzat directament al Departament de Blanco.

El responsable de Foment de CiU ha posat de relleu que després de dos anys que s’aprovés el Pla de Rodalies de Barcelona (2008-2015), que prevenia una dotació de 4.000 milions per a aquest sistema, no s’han emprès inversions significatives.
 
Segons Macias, "no s’ha implantat el sistema ERMTS a la xarxa de Rodalies de control que facilita la gestió i contribueix a descongestionar el trànsit" i s’estan produint “múltiples paràlisi” en obres ferroviàries i viàries, com succeeix amb l’"accés a la terminal de l’aeroport de Barcelona o amb l’accés ferroviari al port de Barcelona. Tampoc s’aposta pel corredor Mediterrani, fins al punt que s’està qüestionant la credibilitat d’aquest projecte", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 oriol, lleida, 08/06/2011 - 18:57

Cal fer com a Islàndia. A judici per negligència ...

#1 Mireia, girona, 08/06/2011 - 17:46

I em pregunto, penseu fer-hi alguna cosa? Els portareu als tribunals?
CIU, amb vosaltres mai no arribarem a la independència, el vostre peix al cove i la vostra submissió esteu perjudicant els interessos de Catalunya, tant o més que els desgraciats dels socialistes.

#1.1 JoanMarti, Abrera, 09/06/2011 - 00:15

Per aixo veu guanyar?? Feu pena, ens heu enganyat vilment