Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2017. 21:36h.

Foment del Treball troba la llei del referèndum “un cop d’estat jurídic”

La patronal avisa de “conseqüències impredictibles”

Foment del Treball troba la llei del referèndum “un cop d’estat jurídic”

Joaquim Gay de Montellà, en una foto d'arxiu

Foment del Treball ha assegurat que el projecte de llei del referèndum que pretén aprovar el Govern “suposaria de fet un cop d’estat jurídic contrari al dret intern i internacional”, perquè “imposa una declaració unilateral d’independència exprés amb una simple majoria de vots”. Així ho assegurat la comissió jurídica de la patronal en un comunicat aquest dijous, on també afirma que el text “se situa completament al marge i en contra del marc constitucional, de la doctrina del Tribunal Constitucional i dels principis de democràcia i de l’Estat de Dret”.

La patronal ha advertit que donar llum verda a un referèndum unilateral és “un exercici d’enorme irresponsabilitat política de conseqüències impredictibles”. “Les reivindicacions sobiranistes només es poden exercir dins del respecte de la Constitució i de la llei”, ha sentenciat Foment del Treball,alhora que ha subratllat que el projecte de llei del referèndum “no està legitimat ni pel dret internacional ni per el mandat democràtic de les eleccions al Parlament del 27 de setembre de 2015”.

La comissió jurídica de Foment ha argumentat que el dret internacional “no empara el referèndum” perquè “només reconeix el dret de secessió en els processos de descolonització i en els casos de greus vulneracions dels drets humans”. A més, la patronal denuncia que el projecte de llei “apel·la a una inexistent sobirania del poble de Catalunya per organitzar un referèndum contrari a la Constitució” i “s’enfronta frontalment amb el Codi de Bones pràctiques de la Comissió de Venècia“.

L’entitat que presideix Joaquim Gay de Montellà, per altra banda, defensa que “la legítima reivindicació catalana del reconeixement de la seva singularitat dins de l’Estat espanyol ha de trobar la seva solució per la via de la negociació i dins del respecte dels principis de democràcia i legalitat”. “Una negociació a la qual s’ha d’acudir amb ofertes i voluntat de renúncies per les dues parts”, conclou Foment del Treball.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Barbasul, Barna-Sants, 29/07/2017 - 15:57

I això que aquests són dels seus. Amb amics així qui necessita enemics, oi, PdeCats?

#4 Pepitu, St Quirze, 29/07/2017 - 12:18

El veritable cop d,estat el fan moltes de les empreses, que representa. Pagan sous de misèria i trepitjant els drets socials dels treballadors.Pagueu sous dignes ifeines dignes i veureu com es desinfla el procés

#3 botifler1914, Veneçuela amb barretina, 28/07/2017 - 11:14

Totalmente cierto, no haberles bailado el agua tanto tiempo.

#2 Alejandro, Barcelona, 27/07/2017 - 23:59

Pues oiga, para ellos, los del procés eso es DEMOCRACIA. En cualquier país democráticos esto que han aprobado la Cup, ERC y JXS sería un flagrante delito pero, estos tres partidos catalanes lo consideran DEMOCRACIA. Qué papelón están ofreciendo al mundo y qué papelón les reserva la historia.

#2.1 Luis, Barcelona, 28/07/2017 - 08:39

En cualquier país, de los que a los separatistas les gusta poner como ejemplo de democracia, esta gentuza ya estaría hace días en la trena, por golpistas...

#1 M, Sabadell, 27/07/2017 - 23:05

Si los que hacen la ley del referéndum son los mismos que hablan de democracia de calidad, nos la quieren meter doblada.
Mas incoherentes no se puede ser.