Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2017. 19:14h.

Foment demana "estabilitat institucional"

La patronal veu amb preocupació l'augment de l'atur a Catalunya aquest novembre

Foment demana "estabilitat institucional"

Joaquim Gay de Montellà, en una foto d'arxiu

Foment del Treball ha mostrat preocupació per l'increment de l'atur aquest novembre a Catalunya en relació a l'octubre. Un total de 7.391 persones (un augment del 1,78%) a diferència dels descensos del 2.02%, 0,36% en els mateixos mesos dels anys 2016 i 2015 respectivament. D'aquesta manera, són 422.462 les persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), segons les dades del Ministeri d'Ocupació.

La patronal ha advertit que les dades que s'han fet públiques "obliguen a estar especialment expectants en els pròxims mesos per valorar si es manté aquesta tendència negativa" i ha assegurat que s'han de contextualitzar els efectes negatius pel treball que provoca "un escenari d'inestabilitat política i institucional". Des de Foment han demanat "generar un clima d'estabilitat institucional i seguretat jurídica com a requisits indispensables per garantir el creixement econòmic i de l'ocupació".

Pel que fa a la contractació, s'han efectuat menys contractes que en el mes anterior (29.243 contractes menys), i es manté la dualitat entre els contractes temporals (que són el 87,07%), i els indefinits (que representen el 12,93%) del total de contractes realitzats en aquest mes.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Laila, Bcn, 06/12/2017 - 11:48

Aquest podria exigir a la patronal que no col.labori amb els corruptes. Que no paguin mordidas i que denunciin els corruptes perque tornin el que han robat.

#1 Ram, Terrassa , 05/12/2017 - 10:01

No se puede entender a trabajadores y sus familias votando independencia, ni a los pensionistas, ni tampoco a los agricultores que cobran las ayudas de la UE y venden sus productos en España y el resto de Europa, sería como hacerse el harakiri... Puigdemont, Junqueras y todos los demás, tienen posibles para resistir, los ciudadanos no.