Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2012. 15:36h.

Foment deu més de 5.700 milions a Catalunya

La ministra Ana Pastor admet els pagaments pendents i s'ha compromès a tirar endavant els projectes

Foment deu més de 5.700 milions a Catalunya

Pastor, amb Recoder, durant la visita a Barcelona (Foto: 324.cat)

La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, ha admès que el seu ministeri deu quasi 5.740 milions d'euros per obres en infraestructures rellevants a Catalunya, dels quals 3.648.000 corresponen a Rodalies, i s'ha compromès a seguir endavant amb aquests projectes.

En la seva visita a Barcelona, Pastor ha assenyalat que estem en una "nova etapa" i ha insistit que s'han fet molts anuncis, però que la realitat de les xifres és que queden per pagar aquests més de 5.748,5 milions, encara que no ha concretat un calendari.

La ministra s'ha reunit amb l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i amb el conseller de Territori, Lluís Recoder, i ha viatjat amb Rodalies per visitar el centre de gestió d'aquests trens i les obres de la futura estació de la Sagrera, acompanyada pel secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Rafael Español, el president de Renfe, Julio Gómez Pomar, i el president d'Adif, Enrique Verdeguer.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha celebrat que la ministra hagi reconegut el deute del govern espanyol amb Catalunya i ha dit que l'ha vista "receptiva, però de moment poc concreta". També ha assenyalat que espera més concreció pressupostària per tirar endavant el pla de Rodalies.

Després de la polèmica que Territori i l'anterior equip de Foment tenien sobre la quantia de les inversions fetes a Rodalies, Recoder ha insistit que el compliment del pla d'aquest servei ha tingut un nivell "ínfim" i que l'anterior equip li donava unes xifres d'inversió que avui la ministra "ha contradit". El conseller ha explicat que dels 510 milions d'inversió en Rodalies que la Generalitat considera urgents, només se n'han invertit un 12%.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Partits sucursalistes, mal.lament rai!, 14/02/2012 - 11:15

O sigui que, els amics del partit de Can ZetaPé alies el promeses, els que ens ho donaven tot tot i tot, els amics del Sr Montilla i la Sra Chacón, els dels fets i no paraules, res de res,... apa! aixó ens passa per anar votant amics.

#3 ramon, barcelona-c, 13/02/2012 - 23:48

Parole ,Parole ,Parole etc . El grup La Vanguardia i especialment al programa del Cuni a 8TV segueixen la seva petita guerra contra el govern Mas . Avui al programa del Cuni han donat imatges de la visita de la sra Pastor i han sigut capaços de no esmentar el conseller Recoder ni un sol cop. pais!.

#2 ¿De quién son los impuestos?, v, 13/02/2012 - 18:53

Si compran un Seat en Zamora, un ejemplo, por 15mil euros, al estar la sede de la SEAT en Barcelona entra en esa empresa los impuestos del coche Si dicen Cataluña" en realidad los paga el señor de Zamora, . al comprase el coche.
No están contentos que ademas lo llama ladrón.

#2.1 johan, bcn, 13/02/2012 - 21:15

Vaya chorrada. Y si compro un jamón de guijuelo, pago los impuestos de guijuelo, que injusticia!!!

#2.8 Currant de la SEAT, Martorell, 14/02/2012 - 02:02

#2.2

Però seràs ruc! no saps que SEAT España està domiciliada a Madrid? Parlem de la productivitat i d'empreses amb seu fiscal a Catalunya! cal ser obtús!. El que t'hauries de plantejar és si és normal que la feina feta a Barcelona compti com feta a Madrid: això ja ho feia Franco amb el parc mòbil.

#1 kimet, independencia ja!, 13/02/2012 - 18:39

Ho ha promes, horror! cada govern de Madriz fa lo mateix... primer promet i despres res de res. No apendrem mai.